Opgericht op 20 mei 1968
 

Brons voor Sabrina Boekhout tijdens ONMK

Eindhoven, 2 mei 2025 – De eerste sessie van de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen 2024 lange baan (ONMK2024lb) heeft geen medailles opgeleverd, maar wel een aantal mastersrecords en een persoonlijk record. Bij de heren kwamen Sander van Tilburg en Wouter van der Stelt en Sabrina Boekhout verdedigde de eer bij de dames.

Zowel Sander als Wouter lieten een vrij vlakke race zien en dit resulteerde voor Sander in een persoonlijke record van ruim 12 seconden. Wouter zal vooral tevreden geweest zijn dat hij zijn tempo tot het einde vol kon houden. Sander zijn eindtijd was ook goed voor een clubrecord.

Sabrina mocht enige uren later zwemmen en haar eindtijd was iets meer dan een halve minuut langzamer dan haar inschrijftijd, maar dit was een tijd uit het 25 meter bad. In een 50 meter bad heeft Sabrina nog nooit verder gezwommen dan 200m, dus het was afwachten hoe het zou gaan. Sabrina wist net als Sander en Wouter een vrij vlakke race te zwemmen en nadat alle series geweest waren bleek ze zesde in haar categorie te zijn geworden, maar derde Nederlandse en dus is de eerste Nederlandse medaille een feit.

Morgen ochtend komen 10 zwemmers aan de start en ’s middags is de grootste groep aanwezig in Eindhoven, namelijk 16 zwemmers. Zowel in de ochtend als in de middagsessie zijn er diverse kansen op eremetaal.

WP Tumblr Auto Publish Powered By : XYZScripts.com