Opgericht op 20 mei 1968
 

Titel Marjo Goelema tijdens ONMK2024

Eindhoven, 3 mei 2024 – Tijdens de eerste ochtend sessie van de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen 2024 lange baan (ONMK2024lb) is er één Nederlandse titels behaald, daarnaast zijn er ook nog twee zilveren en een bronzen medaille gewonnen. Er is zelfs een Nederlands record gezwommen.

De ochtend begon met de 400m vrije slag en in de tweede serie kwamen Sander van Tilburg, Wouter van der Stelt en Richard Tiemstra aan de start. Sander is de jongste van de drie en wist de serie ook te winnen in een verbetering van bijna 13 seconden van zijn persoonlijke toptijd. Wouter wist binnen de zes minuten te finishen, wat sneller was dan tijdens de 1500m van gisteren. Richard baalde dat hij niet binnen de zes minuten finishte, maar hij was wel bijna 15! seconden sneller dan zijn oude toptijd. Richard mocht later zelfs een bronzen medaille ophalen, want hij was derde Nederlander in zijn categorie.

Op de 100m schoolslag waren er medaillekansen en deze werden ook gepakt. Marjo Goelema was de snelste in hun categorie en magen zich dus Nederlands Kampioen noemen. Marjo deed dit zelfs in een nieuw Nederlands Record. Achter Marjo wist Annette beslag te leggen op een tweede plaats en ook Harry Cornet wist beslag te leggen op een tweede plaats. Sanne van de Pol verraste met een snelle tijd, die minder dan een seconde boven haar snelste tijd ooit is en werd vierde. Voor Mandy Swart was er een persoonlijk record van ruim twee seconden en zij werd achtste. Deze klassering haalde ook Lars Duijnhouwer. Harry, Marjo, Sanne en Lars verbeterden allen het clubrecord in hun categorie.

Ondertussen is de middag sessie begonnen en daar komen 16 deelnemers aan de start met medaillekansen op de 50 rugslag, 100m vrije slag en 4x200m vrije slag estafette.

WP Tumblr Auto Publish Powered By : XYZScripts.com