Opgericht op 20 mei 1968
 
Visser en De Kooter komen in NK vorm

Visser en De Kooter komen in NK vorm

Wilhelminadorp, 2 september 2023 – De één na laatste open water wedstrijd die dit seizoen in Zeeland gehouden werd, bracht ruim 200 zwemmers bij elkaar in Wilhelminadorp. In het Kanaal naar Goes kwamen Ingmar Visser en Lars de Kooter op de 1000 en 2000 meter schoolslag aan de start en beide lieten goede prestaties zien.

Ingmar startte de kilometer schoolslag bij de masters en in zijn klasse wist hij op de tweede plaats te eindigen. Door een onduidelijk systeem kreeg hij voor deze prestatie helaas geen prijs, maar Ingmar was heel tevreden met zijn eindtijd. Aan het einde van de dag op de dubbele afstand zwom Ingmar bijna een nieuwe toptijd. Hij bleef op enkele honderdsten van zijn beste tijd ooit steken. Ingmar werd bij de senioren vijfde.

Lars zwom de 1000 meter schoolslag in zijn eigen leeftijd en had vanaf het begin tegenstand. Lars liet zien tactisch inzicht te hebben en besloot achter zijn tegenstander te gaan zwemmen. In de laatste 100 meter sprintte Lars zijn tegenstander voorbij en finishte in zijn op één na beste tijd van dit seizoen. Tijdens de 2 kilometer startte Lars in hetzelfde nummers als Ingmar, maar de jonge zwemmer komt in een andere categorie uit. Lars wist in een moeilijke race, de tweede 1000 meter ging met meer stroming tegen, naar een derde plaats overal te zwemmen. Echter in zijn categorie was hij wel de snelste. Uit zijn eindtijd bleek ook wel dat de omstandigheden zwaar waren, want hij was ruim een minuut langzamer dan eerder dit seizoen.

Morgen komen Ingmar en Lars opnieuw aan de start en dan in het Kanaal door Walcheren bij Oost-Souburg. Ook Kirsten van der Steen zal dan starten op twee onderdelen. Ingmar zwemt weer 1000 en 2000 meter schoolslag en Lars waagt zich aan de 1000 school- en vrije slag. Kirsten zwemt 1000 en 3000 meter vrije slag.

Uitslag OWW Wilhelminadorp