Opgericht op 20 mei 1968
 
Na het afzwemmen door naar de Biesboschzwemmers

Na het afzwemmen door naar de Biesboschzwemmers

Afgelopen zaterdag hebben er weer heel veel kinderen hun zwemdiploma behaald in zwembad Werkina in Werkendam. Zoals gebruikelijk werd er tussen het afzwemmen en de diploma-uitreiking een demonstratie gegeven door een aantal kinderen van de Biesboschzwemmers. Deze kinderen lieten zien wat een vooruitgang er gemaakt wordt als 1, 2, of langer lid bent van de zwemclub na het behalen van je diploma. Tijdens de demonstratie vertelden twee bekende BBZ-zwemsters (Annette en Marjo) wat de kinderen allemaal kunnen leren en wanneer er in de wintermaanden gezwommen wordt.

Zo vertelde zij dat de Biesboschzwemmers het KNZB-sterrenplan hanteren om de jongste leden op spelenderwijs kennis te laten maken met de zwemsport.
Bij het sterrenplan leren de kinderen samen met vriendjes en vriendinnetjes sporten, het zwemmen lang vol te houden, trucjes in het water en nog veel meer. Wanneer ze een onderdeel erg goed kunnen, ontvangen ze een sticker voor op de poster, en wanneer alle oefeningen van een onderdeel goed zijn afgerond, ontvangen ze een certificaat!

Onze jongste leden kunnen in de winter zwemmen op zaterdagochtend van 9:00-10:00 uur en op maandagavond van 18:00-19:00 uur. Beide trainingen zijn in Aqua Altena in Andel. Tijdens de trainingen staan er gediplomeerde trainers op de kant om de kinderen beter te leren zwemmen.

De eerste training is al op maandag 4 september. Op zaterdag 9 september is er even geen training in verband met de Biesbosch Open Water Race (www.bowr.nl).

Wil je het eens komen proberen. De eerste 4 keren zijn gratis. In principe hoef je niet aan te melden maar het is wel fijn voor de trainers als ze weten hoeveel kinderen er komen (secretariaat@b-b-z.nl of zwemcie@b-b-z.nl)