Opgericht op 20 mei 1968
 

Biesboschzwemmers goed op dreef

Oost-Souburg, 3 september 2023 – De laatste wedstrijd voor het ONK Open Water Zwemmen en de Biesbosch Open Water Race (BOWR) werd in het Kanaal door Walcheren gehouden en opnieuw wisten Lars de Kooter, Ingmar Visser en Kirsten van der Steen namens de Biesboschzwemmers een goede indruk achter te laten. Alle drie kwamen twee keer aan de start en de beide heren gingen met twee bekers naar huis.

Lars zwom deze dag de 1000 meter school- en vrije slag en op beide onderdelen wist hij beslag te leggen op de eerste plaats in zijn categorie. Op de schoolslag wist hij de snelste masterszwemmer voor te blijven die anderhalve minuut na hem was gestart.

Ingmar zwom 1000 en 2000 meter schoolslag en op de kortste afstand wist Ingmar bij de masters heren beslag te leggen op een tweede plaats. Eerder op de dag had hij bij de senioren al naar een derde plaats gezwommen.

Kirsten zwom een hele sterke 1000 meter vrije slag bij de masters 40+. Ze werd vijfde op minder dan een kwart minuut van het podium. Aan het einde van de dag zwom ze ook nog een 3000 meter, omdat ze er toch was. Het was de eerste keer sinds dat Kirsten weer zwemt dat ze dit nummer zwom en ze wist binnen 50 minuten de afstand af te leggen.

Deze drie zwemmers zullen samen met nog 15 leden van de Biesboschzwemmers het komende weekend aan de start verschijnen bij het Biesbosch MuseumEiland. Lars en Ingmar starten op onderdelen van het Nederlands Kampioenschap en daarnaast zullen zij en Kirsten ook op onderdelen van de BOWR starten.

Uitslag OWW Vlissingen