Opgericht op 20 mei 1968
 
Voorbeschouwing RZK2023 Dag 4

Voorbeschouwing RZK2023 Dag 4

De laatste dag van de Regio Zomer Kampioenschappen 2023 (RZK2023) begint met de 800m vrije slag voor de dames, hierop is geen deelname. Lars en Amy de Kooter, Jansje de Ridder en Anne Lisman komen aan de start van de 100m en 200m vrije slag, 100 rugslag en 200 wisselslag.

Evenement pagina

Livetiming

Startlijst RZK2023 dag 4

Programma 32 100m vrije slag heren, startlijst, aanvang ± 13.35 uur

De vrije slag is het eerste weekend niet gegaan zoals verwacht was bij Lars de Kooter op basis van de trainingen. Er waren wel persoonlijke records op de 200, 400 en 1500m vrije slag maar niet zo groot als gehoopt. Op de 100 ‘vrij’ behoort Lars absoluut niet tot de kanshebbers van de medailles, maar een dik persoonlijk record zou toch wel leuk zijn.

Programma 35 100m rugslag dames, startlijst, aanvang ± 14.35 uur

Jansje start deze dag op twee afstanden en de 100 rugslag is het eerste nummer. In serie zes mag Jansje starten. Op basis van de inschrijftijden ligt het heel dichtbij elkaar, maar het is zo niet te zien wie met een korte of lange baan tijd staat ingeschreven.

Programma 37 200m vrije slag dames, startlijst, aanvang ± 15.25 uur

Op dit nummer komen alle drie de dames aan de start. Alle zwemsters staan met een lange baan tijd ingeschreven. Amy start als eerste in serie 1 (één), Anne is serie drie en Jansje in serie 15. Dit is de finale serie van de meisjes junioren 3 en 4. Alle meiden hebben een 50 meter bad tijd ingeschreven en Jansje is de zevende van de Brabanders.

Programma 38 200m wisselslag heren, startlijst, aanvang ± 16.20 uur

Lars mag het kampioenschap namens teamBBZ afsluiten en hij doet dit op de 200 wisselslag. Lars komt in serie 10 aan de start en dit is de finale serie van de jongens junioren 3 en 4. Lars heeft de zevende inschrijftijd van de Brabantse zwemmers, maar de nummer 6 staat met een korte baan tijd ingeschreven. Voor het podium zal hij minimaal zeven seconden sneller moeten zwemmen.

Op basis van de inschrijvingen lijkt deze dag geen medailles op te gaan leveren. Degene die in de snelste serie mogen starten staan op een respectabele afstand van het podium.

%d bloggers liken dit: