Opgericht op 20 mei 1968
 
Lars maakt trio zilver vol

Lars maakt trio zilver vol

Eindhoven, 20 mei 2023 – Tijdens de derde dag van de Regio Zomer Kampioenschappen 2023 (RZK2023) heeft Lars de Kooter een derde zilveren medaille veroverd. Hij deed dit eerder al op de 50 en 100 schoolslag. Naast Lars kwamen ook Jansje de Ridder en Erik Drewes namens de Biesboschzwemmers aan de start.

Lars begon de dag met deelname aan de 400m wisselslag. De vlinderslag zwom Lars sneller dan ooit en ook de overige slagen gingen goed en uiteindelijk werd Lars vierde met een persoonlijk record van bijna vier seconden. Bijna twee uur later kwam Lars aan de start van de 200 schoolslag. Lars had besloten rustiger te startten dan normaal, maar dit pakte niet uit zoals hij wilde. Lars was ongeveer twee seconden langzamer dan zijn snelste tijd, maar toch was deze tijd goed voor een zilveren medaille. De laatste start, de 100 vlinderslag, zat een kleine 20 minuten na de schoolslag en ondanks een rustige eerste 50 meter, ging het tweede deel van de race moeizaam en lukte Lars het niet om zijn persoonlijke record aan te scherpen.

Jansje de Ridder zwom vandaag de 50 vlinderslag en 400 vrije slag en op de laatste afstand liet ze een goede indruk achter. Jansje zwom ruim 12 seconden sneller dan haar inschrijftijd, maar de indeling van de race was niet optimaal. In de laatste 100 meter kon Jansje nog versnellen. Eerder had ze de 50 vlinderslag gezwommen en deze ging niet lekker. Jansje was ongeveer drie kwart seconde langzamer dan eerder dit seizoen.

Erik kwam voor het eerst sinds 2013 aan de start van een kampioenschap en hij deed dit deze keer op de 50 vrije slag en 100 vlinderslag. Over beide tijden was Erik tevreden aangezien hij weinig in een 50 meter bad wedstrijden zwemt. Op de ‘vrij’ was Erik minder dan een seconde langzamer dan zijn beste tijd. Op de vlinderslag was dit verschil groter, maar afgezien van de laatste 25 meter ging het lekker.

Morgen komen Lars en Jansje opnieuw aan de start en dan komen ook Amy de Kooter en Anne Lisman op het startblok. Zowel Jansje als Lars komen een keer in de finale serie aan de start en hebben dus in principe kans op een medaille.

%d bloggers liken dit: