Opgericht op 20 mei 1968
 
De Kooters zwemmen persoonlijke records

De Kooters zwemmen persoonlijke records

Eindhoven, 21 mei 2023 – De laatste sessie van de Regio Zomer Kampioenschappen 2023 (RZK2023) heeft geen eremetaal opgeleverd. De zesde plaats was de beste klassering tijdens deze dag. Lars en Amy de Kooter wisten beide persoonlijke records te zwemmen.

Lars kwam vandaag ‘maar’ twee keer aan de start, namelijk op de 100 vrije slag en de 200 wisselslag. Op de 100 ‘vrij’ wist hij ruim een kwart seconde van zijn inschrijftijd te halen. Aan het einde van de dag op de 200 wisselslag zwom hij wel zijn beste seizoentijd, maar helaas is hij nog steeds niet sneller dan een jaar geleden tijdens de Nederlandse Junioren Kampioenschappen.

Amy kwam vandaag ‘alleen’ aan de start van de 200 vrije slag. In de eerste serie keerde ze na 50 meter als snelste, maar in het vervolg werd ze voorbij gezwommen. Amy wist wel de derde en vierde 50 meter iets sneller te zwemmen. Haar eindtijd was vier en een halve seconde sneller dan een maand geleden in Antwerpen (BEL).

Op de 200 vrije slag kwamen ook Anne Lisman en Jansje de Ridder aan de start. Anne zwom een goede race, die maar net iets langzamer was dan haar inschrijftijd. Echter was Anne te snel weg bij de start en dus werd ze gediskwalificeerd. Jansje mocht in de finale serie van haar leeftijd starten en keerde na 100 meter ongeveer een seconde boven haar tussentijd van haar inschrijftijd. In het tweede deel ging het echter niet beter en was ze langzamer dan haar inschrijftijd. Eerder op de 100 rugslag ging het ook al niet naar wens. De start was goed, maar in de onderwater fase verloor ze tijd en dit wist ze niet goed te maken in het restant van de 100 meter.

Deze dag leverde dus geen eremetaal op, maar wel persoonlijke records. Voor de meeste zwemmers zit het seizoen er bijna op. Eind juni komt er nog een groot deel aan de start van een wedstrijd in Giessenburg en in de tussentijd zal Lars nog deelnemen aan de Nederlandse Kampioenschappen op de 1500m vrije slag in Amersfoort en de 100 en 200 schoolslag in Eindhoven.

%d bloggers liken dit: