Opgericht op 20 mei 1968
 
Zilver voor Lars tijdens BZK2023

Zilver voor Lars tijdens BZK2023

Eindhoven, 13 mei 2023 – In het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion worden de Regio Zomer Kampioenschappen 2023 gehouden. Op de estafettes en lange afstanden zijn er regio medailles, op de overige nummers zijn er medailles per provincie. De eerste dag heeft Lars de Kooter beslag weten te leggen op een zilveren medaille.

Lars startte deze dag op de 200m rugslag, 100m schoolslag en 400m vrije slag. Van tevoren was bekend dat hij op de rug- en vrije slag geen kans op een medaille had, maar hij wist op beide nummers wel zijn persoonlijke records aan te scherpen. Op de schoolslag startte Lars, maar op de tweede 50 meter werd hij voorbij gezwommen en moest hij genoegen nemen met een zilveren medaille.

Op de 50 vrije slag kwamen zes dames aan de start. Amy de Kooter wist hij persoonlijke record met bijna twee tienden aan te scherpen en Anne Lisman bleef daar net boven. Jade Groeneveld was sneller dan Sanne van de Pol en Mandy Swart. Het verschil tussen Jade en Sanne was maar 0,02 seconden. Voor Jade betekende haar tijd wel een persoonlijk record. Mandy Swart was sneller dan een week geleden in Amersfoort tijdens het ONMK2023lb, dus daar was ze wel blij mee.  Jansje de Ridder was de laatste deelneemster op de vrije slag sprint en zij baalde van haar tijd. Het eerste deel van haar race was wel goed, maar in het tweede deel ging ze te slordig zwemmen.

Jade, Sanne en Mandy kwamen nog een keer aan de start. Jade startte op de 100 vlinderslag en na 50 meter realiseerde ze dat ze te snel gestart was. Haar eindtijd was uiteindelijk haar op twee na beste tijd ooit op de vlinderslag in een 50 meter bad. Mandy verraste met een sterke 200 schoolslag. Ze wist een vlakke race te zwemmen en was uiteindelijk vijf seconden sneller dan een week eerder. Voor Sanne was er ook een snellere tijd, maar het kostte de nodige moeite omdat ze te snel gestart was.

Morgen komen Lars, Amy en Jansje opnieuw aan de start. Lars zwemt de 1500m en 200m vrije slag en tussendoor ook nog de 50 schoolslag. Voor Amy en Jansje staat de 100m vrije slag op het programma en Jansje zwemt ook nog de 50 rugslag en 200 wisselslag.