Titel voor Lars de Kooter

Eindhoven, 14 mei 2023 – De tweede dag van de Regio Zomer Kampioenschappen 2023 in Eindhoven heeft voor de Biesboschzwemmers twee medailles opgeleverd. Lars en Amy de Kooter en Jansje de Ridder kwamen aan de start en allen wisten persoonlijke records te zwemmen.

De dag begon met twee series 1500m vrije slag en hierop kwam Lars aan de start. In de tweede serie zwom Lars lange tijd op de tweede plaats bij de jongens junioren 3 en 4. Na 1500 meter tikte Lars met een persoonlijk record als tweede van zijn categorie aan. Echter bij het bekend maken van de uitslag bleek de snelste zwemmer gediskwalificeerd te zijn en dit betekende dus dat Lars regio kampioen is op de 1500 meter vrije slag bij de jongens junioren 3 en 4.

Na de langste afstand kwamen Amy en Jansje op de 100m vrije slag aan de start. Amy wist haar tijd van Antwerpen met ruim een seconde te verbeteren. Jansje wist dit kunstje enkele series later te herhalen. Beide meiden kwamen niet in de buurt van het podium.

Er stonden twee sprint afstanden op het programma vandaag. Voor de jongens de schoolslag en de meisjes de rugslag. Lars zwom in de finale serie van zijn leeftijd lange tijd op de derde plaats bij de Brabanders, echter de laatste meters wist hij op te schuiven en wist hij als tweede aan te tikken. Dit is dus zijn tweede zilveren medaille op de schoolslag dit kampioenschap. Jansje begon op de rugslag met een goede start en onderwater fase. Helaas was haar finish minder goed en tikte ze net boven de 40 seconden aan.

De laatste nummers voor Lars en Jansje waren respectievelijk de 200 vrije slag en 200 wisselslag. Op de vrije slag wist Lars een klein persoonlijk record te zwemmen, maar het gevoel dat er meer in zit overheerst toch wel. Voor Jansje is het op de wisselslag afwachten hoe de schoolslag gaat. Deze keer ging de schoolslag niet naar wens waardoor het haar lukte haar persoonlijk record aan te scherpen. Na twee dagen zwemmen zijn er drie medailles behaald, Ă©Ă©n goud en twee zilver en 12 persoonlijke records.

Volgend weekend komen Lars, Amy en Jansje opnieuw aan de start en is er ook deelname van Erik Drewes en Anne Lisman.