Opgericht op 20 mei 1968
 
Voorbeschouwing RZK2023 dag 2

Voorbeschouwing RZK2023 dag 2

De tweede dag van de Regio Zomer Kampioenschappen 2023 (RZK2023) begint met het langste nummer voor de heren, de 1500m vrije slag. Verder staat er nog 100 en 200 vrije slag, 50 en 100 rugslag, 50 schoolslag, 200 vlinder- en wisselslag en estafettes op het programma. Drie zwemmers komen er aan de start en opnieuw zijn er medaille kansen.

Evenementspagina

Livetiming

Startlijst dag 2

Programma 11 1500m vrije slag heren, startlijst, aanvang 12.45 uur

Net als tijdens de eerste dag mag Lars de Kooter als eerste van de Biesboschzwemmers starten. Zoals bij de eerste dag al geschreven, wordt er hier gestreden om de regionale titel en wordt er dus geen onderscheid gemaakt in de provincies. Lars staat bij de jongens junioren 3 en 4 met een 25m bad tijd ingeschreven en dan staat hij qua tijd als tweede. Als we kijken naar de persoonlijke records van de diverse zwemmers klopt dit ook. Vorig jaar zwom Lars een tijd van 19 minuten en 35,56 seconden en het doel is om deze tijd aan te scherpen.

Programma 12 100m vrije slag dames, startlijst, aanvang ± 13.30 uur

Op het koningsnummer komen twee meiden aan de start, namelijk Amy de Kooter en Jansje de Ridder. Amy wist in Antwerpen (BEL) ruimschoots te voldoen aan de limiet en zal graag haar tijd willen verbeteren. Amy start in serie 8. Vier series na Amy komt Jansje aan de start en haar inschrijftijd is de tussentijd van de 200 meter vrije slag die ze in Antwerpen (BEL) zwom. Een persoonlijk record moet er dus zeker in zitten. Voor het podium zal ze ongeveer 10 seconden sneller moeten zijn.

Programma 13 50m schoolslag heren, startlijst, aanvang ± 14.05 uur

De tweede start van Lars is de schoolslag sprint en ondanks het feit dat Lars meer van de lange afstand is, staat hij in de finale serie van de jongens junioren 3 en 4 ingeschreven. De tijd van Lars uit Antwerpen (BEL) is de vierde tijd van de serie en de derde Brabander. Het podium lijkt een realistisch doel, maar alles hangt af van hoe fit Lars is na de 1500m ‘vrij’.

Programma 16 50m rugslag dames, startlijst, aanvang ± 14.55 uur

Na de pauze van een kwartier wordt er weer begonnen met een sprint nummer, deze keer de 50 rugslag. Jansje is de enige Biesboschzwemmers dame die aan de start verschijnt en zij doet dit met een 25m bad tijd in serie 3 van de 18.

Programma 17 200m vrije slag heren, startlijst, aanvang ± 15.15 uur

De laatste start voor Lars van het eerste weekend is op de 200 ‘vrij’. Zijn inschrijftijd is van de NJK2022 en hiermee zien we hem niet terug in de finale serie. Lars start in serie 7 en zal voor het podium ruim sneller moeten zijn dan zijn tijd in het 25 meter bad. De top drie zwemt sneller dan 2 minuten en 6 seconden.

Programma 18 200m wisselslag dames, startlijst, aanvang ± 15.50 uur

Na 12 serie 200m vrije slag heren staat de 200m wisselslag voor de dames op het programma en hierop staat Jansje ingeschreven. Ze mag al vroeg in het programma aan de start verschijnen omdat ze met een 25m bad tijd staat ingeschreven. Jansje start in serie 2 en het is te hopen dat ze niet te veel verliest op de schoolslag dan kan ze een mooie tijd zwemmen. Voor het podium zal minimaal 15 seconden van haar inschrijftijd af moeten halen, dat lijkt een brug te ver.

Ook de tweede dag zijn er kansen op eremetaal en dan voor Lars op de 50m schoolslag en 1500m vrije slag. Vorig jaar wist Lars respectievelijk goud en zilver op deze nummers te halen.