Opgericht op 20 mei 1968
 
Voorbeschouwing RZK2023 dag 1

Voorbeschouwing RZK2023 dag 1

In het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion worden op 13, 14, 20 en 21 mei de Regio Zomer Kampioenschappen gehouden. Aan deze kampioenschappen doen zwemmers uit Brabant, Zeeland en Limburg mee. Op de estafettes en de 800/1500m worden er regio medailles verdeeld. Op de overige nummers zijn er voor provinciale medailles. Dit eerste weekend komen er zeven zwemmers aan de start. De indeling van de series lijkt erop dat de snelste per categorie aan het einde van het programma zitten en dat bij de 25m badtijden er een lineaire conversie via percentage (99%) is toegepast. Er wordt bij de indelingen geen rekening gehouden met de diverse provincies

Evenementspagina

Livetiming

Startlijst dag 1

Programma 3 200m rugslag heren, startlijst, aanvang ± 13.55 uur

Lars de Kooter is de eerste van de Biesboschzwemmers die aan de start verschijnt. Dit is de eerste van zijn 11 starts en op diverse nummers maakt hij kans op een medaille. Op de 200 rugslag staat Lars in de finale serie ingeschreven met zijn tijd van vorig jaar tijdens de NJK2022. Lars staat als 6e ingeschreven van de Brabanders.

Programma 4 50m vrije slag dames, startlijst, aanvang ± 14.10 uur

Op de vrije slag sprint komen zes zwemsters aan de start en twee zwemsters debuteren op een Brabants Kampioenschap. Amy de Kooter en Anne Lisman starten voor het eerst en dit is niet de enige start die ze hebben. Naast deze twee meiden komen ook Jansje de Ridder, Mandy Swart, Jade Groeneveld en Sanne van de Pol aan de start. Voor Sanne wordt het de 11e deelname aan een zomerkampioenschap en de 29e in totaal. Jade start voor de negende zomereditie en 20 in totaal. Dit is Mandy’s tweede deelname aan een ‘Brabantse’ en Jansje voor de derde keer. Door de bijzondere indeling is moeilijk te bepalen hoe de dames er voor staan. Jade komt als eerste (serie 9) aan de start gevolgd door Amy (serie 12), Anne (serie 13), Jansje (serie 19), Mandy (serie 23) en Sanne (serie 24). In totaal zijn er 29(!) series.

Programma 5 100m schoolslag heren, startlijst,  aanvang ± 14.40 uur

De deelname aan de 100m schoolslag is minder groot en dat maakt het overzichtelijker. Lars komt opnieuw in de finale serie aan de start en hij staat als tweede ingeschreven van de Brabanders en derde overall. Het verschil met de snelste Brabander is minder dan een halve seconde.

Programma 6 200m schoolslag dames, startlijst, aanvang ± 15.15 uur

Na de enige pauze van ongeveer een kwartier, misschien worden de eerste medailles dan wel uitgereikt, komen Sanne en Mandy opnieuw aan de start. Mandy had de limiet net niet, maar gelukkig voor haar mag ze toch starten in serie 5, Sanne start een serie later. Beide dames staan met een 25m badtijd ingeschreven en het eerste doel zal zijn om sneller te zijn dan een week eerder in Amersfoort tijdens de ONMK2023lb

Programma 8 100m vlinderslag dames, startlijst, aanvang ± 16.20 uur

Op de vlinderslag komt Jade voor de tweede keer deze dag aan de start. Jade komt al vroeg in het programma aan de start en het zal een aparte race gaan worden waarschijnlijk, aangezien midden in het bad een aantal jonge zwemmers zijn ingedeeld met een 50 meter bad tijd en Jade hoogstwaarschijnlijk een stuk sneller is. Voor het podium moet Jade ruim onder de één minuut en 10 seconden zwemmen en dat is waarschijnlijk te veel gevraagd aangezien ze in het korte bad nog niet onder die tijd heeft gezwommen.

Programma 9 400m vrije slag heren, startlijst, aanvang ± 16.40 uur

Het laatste persoonlijke nummer is de 400m vrije slag en dit is ook de laatste keer dat er een Biesboschzwemmer aan de start komt. Lars mag voor de derde keer starten en ook op de 400 ‘vrij’ komen we Lars pas in de finale serie tegen. Lars staat als 6e bij de Brabanders ingeschreven en moet het onder andere opnemen tegen vier zwemmers die een jaar ouder zijn. Zijn inschrijftijd is van vorig jaar tijdens de NJK2022 in Eindhoven, maar voor het podium zal hij meer dan 15 seconden van zijn tijd moeten halen.

De eerste dag kan er dus direct al ‘gescoord’ worden voor de Biesboschzwemmers. Lars staat bij de beste drie op de 100 schoolslag ingeschreven. Het eerste doel is echter het zwemmen van goede races.

WP Tumblr Auto Publish Powered By : XYZScripts.com