Opgericht op 20 mei 1968
 
Dubbel dozijn eremetaal masters Biesboschzwemmers

Dubbel dozijn eremetaal masters Biesboschzwemmers

Amersfoort, 4 mei 2023 – Van 4 tot en met 7 mei werden in Amersfoort de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen 2023 lange baan (ONMK2023lb) gehouden. Enkele maanden eerder waren in Heerenveen de korte baan kampioenschappen en daar wisten de Biesboschzwemmers goed te scoren. In Amersfoort wisten de 12 zwemmers weer een mooie score neer te zetten. Er werden 24 medailles gewonnen en daarnaast ook nog drie Brabantse Masters Records en 45 clubrecords. Van de 24 medailles gingen er vier naar een estafetteteam.

De meeste medailles werden door de dames behaald. Annette Wijnja, Anne-Marie Verschoor-Vos en Marjo Goelema waren verantwoordelijk voor elf van de 20 persoonlijke medailles. Annette haalde goud op de 100 rugslag, 100 en 200 schoolslag en 200 vrije slag. Op de 50 schoolslag behaalde ze een derde plaats. Op de 100 rugslag verbeterde Annette ook nog haar eigen Brabants Masters Record. Anne-Marie behaalde één persoonlijke medaille minder. Zij wist op de 50 schoolslag en 50 en 100 vrije slag beslag te leggen op het zilver en op de 50 rugslag was er een bronzen medaille. Marjo was op de 50 en 100 schoolslag de beste en beide tijden waren sneller haar eigen Brabantse Masters Records.

Bij de heren waren er zes gelukkigen die met één of meerdere persoonlijke medailles naar huis gingen. Paul Wijnja, Nico Swart en Wouter van der Stelt behaalden elk twee medailles. Voor Richard Tiemstra, Sander van Tilburg en Henri Verschoor was er één medaille. Wouter hoefde op de 800 en 1500m vrije slag één zwemmer voor zich te dulden. Vooral zijn tijd op de 1500 meter was goed. Nico haalde zilver op de 50 schoolslag en brons op de 200 rugslag. Vooral over zijn tijd op de rugslag was Nico tevreden. Paul haalde ook een zilveren medaille en deed dit op de 400 vrije slag, op de 50 ‘vrij’ was er een bronzen medaille. De andere drie heren behaalden ieder een bronzen medaille. Richard deed dit op de 1500m vrije slag, Sander op de 800m vrije slag en Henri op de 100 rugslag.

Vier estafettes waren ook goed voor medailles en het ging dan om de 4x50m wissel- en vrije slag dames, de 4x100m wisselslag gemengd. en de 4x200m vrije slag gemengd. Alle teams wisten beslag te leggen op een zilveren medaille. Het eerste team dat een medaille veroverde was op de 4x200m vrije slag. Dit team bestond uit Paul, Henri, Annette en Anne-Marie. Het tweede gemengde team, de 4x100m wisselslag gemengd, bestond uit Nico, Annette, Paul en Marjo. De teams van de kortste estafettes, de 4x50m wissel- en vrije slag, bestond uit bijna dezelfde zwemsters. De wisselslagploeg bestond uit Annette, Marjo, Mandy Swart en Anne-Marie en in het vrije slag team was Annette vervangen door Sanne van de Pol.

Mandy en Sanne waren ook persoonlijk aan de start verschenen, maar konden zich niet bemoeien met de strijd om de medailles. De beste uitslag van Sanne was op de 50 schoolslag, zij werd op dit nummer zesde. Voor Mandy was er op hetzelfde nummer een elfde plaats en dit was voor haar de beste uitslag. Nadine Scheeve was de laatste deelneemster en zij eindigde op de 400 vrije slag op een negende plaats, maar op de 1500m vrije slag haalde ze ruim anderhalve minuut van haar beste tijd af.

Als we rekening houden met de deelnemers van buiten Nederland dan waren er 20 medailles voor de Biesboschzwemmers en was de verdeling vier goud, tien zilver en zes brons.

De volgende Nederlandse Masters Kampioenschappen staan pas over een jaar gepland, maar begin juli doen Paul en Annette in Finland mee aan de Europese Masters Spelen en een maand eerder is er een masters wedstrijd in Veldhoven.

Uitslag ONMK2023lb

WP Tumblr Auto Publish Powered By : XYZScripts.com