Opgericht op 20 mei 1968
 

Voorbeschouwing ONMK2023lb Dag 4

De laatste dag van de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen 2023 lange baan (ONMK2023lb) levert nog diverse kansen om het eremetaal uit te breiden. Zowel persoonlijk als estafettes zijn er kansen om bij de beste drie te eindigen.

Evenementspagina

Livetiming

Livestream

Programma 29 800m vrije slag dames, inschrijflijst

De dag begint weer met een lange afstand nummer, in dit geval voor de dames. Nadine Scheeve gaan proberen om de 16 banen zo snel mogelijk af te leggen. Het zou mooi zijn als ze in de buurt van haar persoonlijk record weet te finishen.

Programma 31 4x100m wisselslag estafette, inschrijflijst

De laatste ochtend eindigt met de 4x100m wisselslag estafette en Nico Swart, Annette Wijnja, Paul Wijnja en Marjo Goelema staan als tweede ingeschreven.

Programma 35 100m vrije slag dames, inschrijflijst

De laatste sessie begint voor de Biesboschzwemmers met het koningsnummer voor de dames. Sanne van de Pol en Anne-Marie Verschoor-Vos komen aan de start. Anne-Marie staat met een vijfde plaats er goed voor. Sanne zal zeker hoger eindigen dan ze nu staat, want de 100 ‘vrij’ ging tijdens de laatste competitiewedstrijd heel goed.

Programma 36 100m vrije slag heren, inschrijflijst

Bij de heren ook twee deelnemers, namelijk Henri Verschoor en Paul. Met een achtste en negende plaats op de inschrijflijst doen ze niet veel voor elkaar onder en het doel is in eerste instantie om sneller te zijn dan de inschrijftijd.

Programma 37 50m schoolslag dames, inschrijflijst

Op de schoolslag sprint staan vijf dames ingeschreven met drie dames op een podium plaats. Mandy Swart en Sanne staan bij de snelste vijftien en zullen gaan voor snellere tijden dan hun inschrijftijd. Anne-Marie, Marjo en Annette behoren tot de snelste drie ingeschreven zwemsters. Marjo is de snelste in haar categorie, Anne-Marie de nummer twee en Annette als derde.

Programma 38 50m schoolslag heren, inschrijflijst

Bij de heren staat Nico ingeschreven en tot zijn verrassing behoort hij tot de snelste drie in zijn categorie. Het verschil tussen Nico en de nummer drie is ongeveer een halve seconde, dus er zijn kansen op een medaille en dan een keer niet op de rugslag.

Programma 39 100m rugslag dames, inschrijflijst

Mandy en Annette komen na de schoolslag sprint weer aan de start, maar nu gaan ze 100 meter rugslag zwemmen. Annette staat als derde ingeschreven, maar wel als eerste Nederlandse. Mandy moet meer zwemsters voor zich dulden en zal zeker proberen haar inschrijftijd te benaderen.

Programma 40 100m rugslag heren, inschrijflijst

Henri en Nico zijn de laatste persoonlijke zwemmers van dit kampioenschap. Henri maakt kans op een medaille, want hij staat derde ingeschreven en Nico zal heel tevreden zijn als hij in de buurt van zijn inschrijftijd weet aan te tikken.

Programma 41 4x50m vrije slag estafette, inschrijflijst

Anne-Marie, Mandy, Marjo en Sanne mogen dit kampioenschap afsluiten met deelname aan de 4x50m vrije slag estafette. De vier dames wisten in Heerenveen beslag te leggen op het zilver en dat is ook de klassering die ze nu in nemen, maar de ploegen op de plaatsen drie en vier staan niet ver achter hen.

Ook deze laatste dag zijn er diverse kansen op een medaille en zelfs voor een enkeling is er een titel mogelijk.