Opgericht op 20 mei 1968
 
Voorbeschouwing ONMK2023lb Dag 3

Voorbeschouwing ONMK2023lb Dag 3

Net als de eerste dagen van de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen 2023 lange baan (ONMK2023lb) begint met een lange afstand nummer, de 800 meter vrije slag. Verder is er deze dag nog deelname op de 50 vlinderslag, 200 rugslag, 100 schoolslag, 200 vrije slag en 4×50 wisselslag estafette.

Evenementspagina

Livetiming

Livestream

Programma 16 800m vrije slag heren, inschrijflijst

Sander van Tilburg en Wouter van der Stelt staan ingeschreven voor de 800m vrije slag en beide staan op een mooie positie. Zowel Sander als Wouter staat als derde ingeschreven in hun categorie en het moet raar lopen als beide naast het podium belanden.

Programma 20 50m vlinderslag heren, inschrijflijst

Op de vlinderslag sprint komt ‘alleen’ Paul Wijnja aan de start. Paul staat als vierde ingeschreven, maar wel als derde Nederlander. Het verschil met eerst volgende zwemmer is minder dan 0,1 seconde en dus is het absoluut niet zeker dat Paul een medaille haalt.

Programma 21 50m vlinderslag dames, inschrijflijst

Bij de dames komt Marjo Goelema voor het eerst dit kampioenschap aan de start. Zij staat op de vlinderslag sprint als vijfde ingeschreven en zal ruim een halve seconde sneller moeten zwemmen om kans te maken op het podium.

Programma 22 200m rugslag heren, inschrijflijst

Op het langste rugslag nummer staat uiteraard Nico Swart ingeschreven. Nico staat vijfde in zijn categorie, maar als vierde Nederlander. Het is te hopen dat de rugslag lekker loopt en dan is er misschien wel iets moois mogelijk.

Programma 23 200m rugslag dames, inschrijflijst

Op de 200 ‘rug’ staat Nadine Scheeve deze keer als enige ingeschreven. Doordat de programmering afwijkt van de afgelopen editie heeft Annette Wijnja besloten niet op dit nummer te starten. Nadine staat 9e in haar categorie.

Programma 24 100m schoolslag heren, inschrijflijst

Na de 200 rugslag komt Nico opnieuw aan de start, nu van de 100m schoolslag. Nico staat derde ingeschreven, maar als tweede Nederlander. Een kans op een medaille lijkt er zeker in te zitten.

Programma 25 100m schoolslag dames, inschrijflijst

Drie dames staan op de 100 schoolslag ingeschreven en twee ervan maken kans op een medaille. Mandy verraste in Heerenveen met een snelle tijd en zal dit zeker in Rotterdam willen herhalen. Marjo staat als tweede ingeschreven en Annette is in haar categorie als snelste ingeschreven.

Programma 26 200m vrije slag heren, inschrijflijst

Op de 200 ‘vrij’ komen drie heren aan de start die een dag eerder in de estafette de 200 vrije slag gezwommen hebben. Henri, Wouter en Paul staan ingeschreven en Paul staat met een vijfde plaats als hoogste ingeschreven.

Programma 27 200m vrije slag dames, inschrijflijst

Nadine, Anne-Marie Verschoor-Vos en Annette komen ook op de 200 vrije slag aan de start. Annette staat als derde ingeschreven en Anne-Marie een plaatsje lager. Annette is echter wel als eerste Nederlandse ingeschreven.

Programma 28 4x50m wisselslag estafette, inschrijflijst

Net als op de 4x200m vrije slag, staan er ook op de 4x50m wisselslag estafette twee teams ingeschreven. De herenploeg bestaande uit Wouter, Nico, Paul en Henri staan vijfde op de inschrijflijst, terwijl het damesteam als één na snelste staat ingeschreven. De damesploeg bestaat uit Annette, Marjo, Mandy en Anne-Marie. Het is moeilijk te voorspellen hoe groot de kansen op eremetaal zijn omdat je niet weet met welke tijden en zwemmers de andere ploegen zijn ingeschreven.

Van begin tot einde zijn er medaillekansen en daar wordt toch door velen naar gekeken. Voor de ontwikkeling zijn goede tijden en indelingen van races ook belangrijk.