Opgericht op 20 mei 1968
 

Voorbeschouwing ONMK2023lb Dag 2

De tweede dag van de Open Nederlandse Kampioenschappen 2023 lange baan (ONMK2023lb) belooft een stuk drukker te worden voor de Biesboschzwemmers dan de eerste dag. Negentien persoonlijke starts en twee estafetteploegen staan voor deze dag ingeschreven.

Evenementspagina

Livetiming

Livestream

Programma 3 400m vrije slag dames, inschrijflijst

Net als de eerste dag mag Nadine Scheeve ook de tweede dag als eerste het water van het Rotterdamse Zwemcentrum induiken namens de Biesboschzwemmers. Nadine staat als negende inschreven en het doel is om binnen de zes minuten de 8 banen van 50 meter te zwemmen.

Programma 4 400m vrije slag heren, inschrijflijst

Deze ochtend komen er drie heren aan de start van de 400 ‘vrij’. Henri Verschoor en Wouter van der Stelt bij de 50-plussers en Paul Wijnja bij de 60+. Paul staat als hoogste ingeschreven met een tweede plaats en de kans is heel groot dat hij een medaille wint. Henri staat als vijfde ingeschreven met een korte baan tijd en Wouter als achtste met een lange baan tijd. Misschien zit er voor beide heren nog wel een medaille in, aangezien er diverse buitenlanders staan ingeschreven.

Programma 7 50m rugslag dames, inschrijflijst

De middagsessie begint met een sprintnummer, de 50 meter rugslag. Bij de dames komt Anne-Marie Verschoor-Vos voor het eerst dit kampioenschap aan de start. Anne-Marie staat als vijfde ingeschreven en misschien zit er wel een verrassing in.

Programma 8 50m rugslag heren, inschrijflijst

Bij de heren staan Nico Swart en Richard Tiemstra ingeschreven en misschien dat de eerste dag voor Richard een stimulans voor hem is om ook de op rugslag sprint voor eremetaal te gaan. Hij zal dan de twee zwemmers voorbij  moeten gaan in de uitslag. Nico staat bij de 55-plussers als vierde ingeschreven, maar wel als derde Nederlander. De verschillen zijn echter niet groot.

Programma 9 200m schoolslag dames, inschrijflijst

Op de 200 meter schoolslag komen drie dames aan de start en met Annette Wijnja is er direct een kanshebber voor de titel. Mandy Swart en Sanne van de Pol zijn de andere twee zwemsters en zij staan respectievelijk tiende en zevende ingeschreven.

Programma 11 50m vrije slag dames, inschrijflijst

Na de sprint op de rug staat de vrije slag sprint ook deze middag op het programma. Mandy, Sanne, Anne-Marie en Annette komen op dit nummer aan de start. In februari wist Anne-Marie een medaille te veroveren en ook nu staat ze bij de snelste drie ingeschreven. Ze zal graag binnen de halve minuut de 50 meter willen zwemmen. Voor de andere drie dames is het podium een stuk verder weg.

Programma 12 50m vrije slag heren, inschrijflijst

Ook bij de heren staan vier zwemmers ingeschreven. Henri, Wouter, Nico en Paul wagen zich aan de 50 ‘vrij’. Paul en Henri zullen graag weer binnen de 30 seconden willen finishen, maar voor het podium zal het nog sneller moeten.

Programma 14 200m wisselslag heren, inschrijflijst

Richard is de laatste die deze middag persoonlijk aan de start verschijnt. Richard staat als vijfde ingeschreven en hij zwemt de 200 ‘wissel’ voor het eerst in een 50 meter bad.

Programma 15 4x200m vrije slag estafette, inschrijflijst

De tweede dag wordt afgesloten met de langste estafette, de 4x200m vrije slag. Er staan twee gemengde teams ingeschreven en het oudste team bestaande uit Paul, Henri, Annette en Anne-Marie hoeft in de inschrijflijst maar één team voor zich te dulden. De ‘jonkies’ staan als vierde ingeschreven en zwemmen voor de derde keer samen. Mandy, Nico, Wouter en Sanne zullen zeker proberen om een plaatsje hoger te eindigen.

Niet alleen persoonlijk, maar ook in teamverband zijn er mogelijkheden om medailles te veroveren. Daarnaast zal zeker een goede race ook het gemis van een medaille verzachten.