Opgericht op 20 mei 1968
 
Voorbeschouwing ONMK2023lb Dag 1

Voorbeschouwing ONMK2023lb Dag 1

Na de korte baaneditie in Heerenveen komen de masters in Amersfoort samen voor de 19e editie van de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen 2023 lange baan. De Biesboschzwemmers worden door 12 leden vertegenwoordigd en zij zijn op 54 persoonlijke en 6 estafettes ingeschreven. Zoals de meeste kampioenschappen staat de eerste dag de 1500m vrije slag op het programma.

Evenementspagina

Livetiming

Livestream

Programma 1 1500m vrije slag dames, inschrijflijst

Nadine Scheeve is de eerste van de Biesboschzwemmers die dit kampioenschap aan de start verschijnt. Nadine staat als achtste ingeschreven bij de dames 25+ met een korte baan tijd. Het doel zal zijn om een persoonlijk record te zwemmen.

Programma 2 1500m vrije slag heren, inschrijflijst

Bij de heren staan drie zwemmers ingeschreven. De jongste is Sander van Tilburg en hij staat als vijfde ingeschreven bij de 35-plussers. Wouter van der Stelt is de op één na oudste deelnemer namens de Biesboschzwemmers en hij kan voor het eerst een persoonlijke medaille winnen. Wouter staat in de categorie 50+ als derde ingeschreven. Richard Tiemstra komt bij de 60-plussers aan de start en hij staat als vierde ingeschreven, maar wel als derde Nederlander en voor de eerste drie zwemmers met de Nederlandse nationaliteit is er een medaille, dus misschien mag Richard ook een medaille ophalen.

Deze eerste dag kan er dus direct al ‘gescoord’ worden op de langste afstand van dit kampioenschap.