Opgericht op 20 mei 1968
 
Winst voor Biesboschzwemmers en ZVDO ‘74

Winst voor Biesboschzwemmers en ZVDO ‘74

Andel, 18 maart 2023 – Omdat er voor de jongste zwemmers geen wedstrijden meer op de kalender stonden hadden de Biesboschzwemmers besloten een marathon te organiseren. In estafette verband werd er door zwemmers tot en met 12 jaar een uur lang gezwommen en degene die de meeste meters wist te zwemmen was de winnaar. Er werd gestreden in twee categorieen, namelijk de zwemmers tot 9 jaar en vanaf 9 jaar.

Bij de jongste zwemmers werd er gestreden door ploegen van ZVDO ’74 en De Biesboschzwemmers. Vanaf het begin was de strijd spannend, want de beide teams ontliepen elkaar niet veel. Uiteindelijk in de laatste vijf minuten maakte de ploeg van ZVDO ’74 het verschil en wisten zijn met enkele meters verschil de winst op te eisen.

Bij de oudere zwemmers kwamen drie teams aan de start, twee ploegen van de Biesboschzwemmers en één van ZVDO ’74. Na 20 minuten was duidelijk dat de teams van de Biesboschzwemmers om de winst gingen strijden, maar het verschil in kracht was al wel duidelijk. Na één uur zwemmen had het eerste team 3575 bij elkaar gezwommen en hier kon het tweede team niet aan tippen. De ploeg van ZVDO ’74 kwam tot 2800m.

Na het uitreiken van de medailles gingen alle zwemmers blij naar huis en het organisatieteam kon tevreden terug kijken en mogelijk dat er volgende jaar een vervolg wordt gegeven aan dit evenement.

%d bloggers liken dit: