Opgericht op 20 mei 1968
 

Records voor masters in Terneuzen

Terneuzen, 12 maart 2023 – Terwijl een aantal jonge zwemmers in Oosterhout de spreekwoordelijke tegels uit de muur zwommen, gingen acht masters en een jeugdzwemmer naar Terneuzen voor een gecombineerde masters en lange afstand wedstrijd. Met vijf persoonlijke en zes clubrecords keerde men tevreden naar huis.

Sander van Tilburg, Mandy Swart en Wouter van der Stelt kwamen aan de start van het langste onderdeel, de 1500m vrije slag. Helaas was Wouter niet volledig fit en dit bleek na 400 meter toen kon hij het tempo van Sander en Mandy niet meer bijhouden. Na 800 meter moest Mandy Sander laten gaan. Mandy wist net binnen de 22 minuten te finishen, terwijl Sander 15 seconden sneller was. Het verschil op 800 meter was maar een seconde geweest in het voordeel van Sander. Voor Sander waren zijn tijden na 800 en 1500 meter goed voor persoonlijke en clubrecords. Ook de tijden van Mandy na 800 en 1500 meter waren verbeteringen van de bestaande clubrecords.

Anne-Marie Verschoor-Vos was de laatste die clubrecords zwom en zij deed dit tijdens de 100m rugslag. Zowel halverwege als aan het einde verbeterde Anne-Marie de clubrecords die al enige tijd stonden. Op de 100 schoolslag die Anne-Marie ook zwom was er wel een persoonlijk record, maar geen clubrecord. Persoonlijke records waren er wel voor Henri Verschoor, hij was weer sneller op de 200m vrije slag en op de 100 rugslag zwom Henri bijna een seconde sneller dan zijn inschrijftijd.

De laatste die persoonlijke records zwom was Bert van den Oven. Bert zwom de 25 en 50 vrije slag en op beide nummers verbeterde hij zijn tijden. Op de 25 meter was Bert ruim 0,6 seconden sneller en op de 50 ‘vrij’ ging het bijna drie seconden sneller.

Nico Swart en Ingmar Visser waren de laatste masters die aan de start kwamen. Ze verbeterde niet hun beste tijden, maar ze lieten wel goede tijden noteren.

Thomas Verschoor was de jeugdzwemmer die meeging en hij had zich ingeschreven voor de 400 wisselslag. Helaas voor Thomas gingen er enkele keerpunten niet goed, waardoor hij geen tijd in de uitslag heeft gekregen. Toch mag Thomas tevreden terugkijken want hij is meer een zwemmer van de korte nummers. Medio mei hebben de masters alweer een Nederlands Kampioenschap. Dit wordt dan gehouden in Amersfoort, maar daarvoor staan nog diverse wedstrijden op de planning.

Uitslag ZC2023 deel 2 incl. LAC

%d bloggers liken dit: