Opnieuw prijs tijdens BMF2023

Oosterhout, 12 maart 2023 – Ook tijdens de tweede dag van de Brabantse Minioren Finales is er een medaille gewonnen door een zwemmer van de Biesboschzwemmers. Aan de start kwamen zeven zwemmers en op alle nummers werden persoonlijke records verbeterd. De grootste verbetering kwam op naam van de jongste zwemster.

De middag begon met de 50m vlinderslag voor Jesse Drewes. Van de zeven jongens eindigde Jesse als zevende, maar hij verbeterde wel zijn persoonlijk record met bijna vier seconden.

Vervolgens mochten Ilse van Wijk, Marley Spijker en Femke van den Oven de 100m wisselslag zwemmen. Ilse haalde maar liefst 35 seconden van haar snelste tijd af en werd hiermee 23e. Marley was ruim vijf seconden sneller en eindigde op een twaalfde plaats. De hoogste klassering was er voor Femke, zij eindigde als vierde met een persoonlijk record van bijna 10 seconden.

Op de 100m vrije slag wist Wessel van Wijk in de top 10 te eindigen. Zijn persoonlijke record wist hij met bijna 9 seconden aan te scherpen en hij werd negende.

Na Wessel mocht Jesse weer startten en deze keer op de 50m rugslag. Ondanks een persoonlijk record van bijna twee seconden eindigde Jesse net naast het podium, hij werd namelijk vierde.

Op de 50m schoolslag bij de jongste meisjes kwamen Femke en Marley aan de start en Femke was de snelste van de twee op een 6e plaats, Marley werd 9e. Voor Femke was er een persoonlijk record met bijna twee seconden.

De tweede start voor Wessel was de 100m schoolslag en opnieuw behaalde hij een top 10 klassering. Wessel verbeterde zich met ruim 11 seconden en werd tiende.

Shanya Muilenburg en Silke Jetten begonnen hun tweede dag met de 100m rugslag en helaas voor Silke werd zijn gediskwalificeerd. Shanya verbeterde zich met ruim 11 seconden en eindigde op de vijfde plaats.

De laatste start voor Jesse was het koningsnummer, de 100m vrije slag. Jesse perste nog één keer alles uit zijn lijf en eindigde op de zevende plaats. Jesse haalde ook nog ruim een seconde van zijn tijd af.

Femke en Marley eindigden met de vrije slag sprint en hierop wist Femke beslag te leggen op de derde plaats. Zij verbeterde zich met bijna drie seconden. Marley bleef net boven haar beste tijd steken en eindigde op de zevende plaats.

Wessel kon zijn top 10 noteringen niet een vervolg geven op de 200m wisselslag. Wessel haalde bijna zeven seconden van zijn tijd af en eindigde op de 11e plaats.

Op het laatste persoonlijke nummer, de 200m vrije slag, voor Shanya en Silke leverde voor Silke nog een persoonlijk record op. Silke haalde bijna 10 seconden van haar tijd af en ze eindigde op de 18e plaats. Shanya eindigde op de achtste plaats en bleef op een seconde van haar snelste tijd steken.

De afsluitende estafette, 4x50m vrije slag, voor de jongste zwemmers was een mooi sluitstuk. Ilse, Jesse, Marley en Femke wisten beslag te leggen op de vierde plaats en ze waren exact drie seconden sneller dan hun inschrijftijd.

Met de bronzen medaille van Femke kwam de oogst op  vier medailles, één goud en drie brons. Daarnaast zijn er 33(!) persoonlijke records verbeterd, hiermee mogen de zeven zwemmers en hun begeleiding tevreden terugkijken op een mooi evenement. Als organisatoren kregen de Biesboschzwemmers en De Warande van vele deelnemers complimenten over de organisatie.