Opgericht op 20 mei 1968
 
Biesboschzwemmers zwemmen bijna 49km

Biesboschzwemmers zwemmen bijna 49km

Andel, 18 maart 2023 – In Andel organiseert ZVDO’74 jaarlijks de 3 uur 33 minuten race. Dit is een marathon met als doel zo veel mogelijk meters te zwemmen in ruim drie en een half uur. De Biesboschzwemmers waren met drie teams vertegenwoordigd en konden net na middernacht terugkijken op een gezellige en geslaagde avond.

Om 20.00 uur werd het startsein gegeven en mochten de 16 teams het water in om zo veel mogelijk banen te laten noteren. De Biesboschzwemmers waren met een jeugdteam en twee volwassenteams aanwezig. De masters ploeg was vanaf het begin verwikkelt in een strijd met een team van masters van PSV uit Eindhoven. Alleen in de laatste 53 minuten was er geen verschil tussen de beide teams, maar de uren daarvoor hadden de Eindhovense zwemmers een voorsprong opgebouwd van 300 meter. De masters wist uiteindelijk 17.150 meter bij elkaar te zwemmen. Het verschil met de derde ploeg was 450 meter.

In de andere categorie kwamen de andere twee teams aan de start. Het jeugdteam zwom voor het eerst mee en zij deden dit niet onverdienstelijk. De jonge zwemmers wisten hun tempo iedere keer goed vast te houden en vanaf het begin stonden ze op de vierde plaats en was het verschil met nummer drie niet groot. Helaas lukte het de jonge ‘gasten’ niet om het verschil te overbruggen en eindigde ze met 16.450 meter op een vierde plaats en maar 700 meter minder dan de eigen masters. De tweede ploeg in deze categorie bestond uit een mix van zwemmers die vaker zwemmen en een aantal leden die niet of nauwelijks trainen. Zij wisten de volledige marathon twee ploegen onder zich te houden en eindigde met 15.250 meter op een zevende plaats en het verschil met nummer acht was maar 150 meter en de ploeg op plaats zeven had maar 250 meter meer gezwommen.

In de hal van het zwembad werd de uitslag bekend gemaakt en iedere ploeg kreeg een mooie oorkonde met de gezwommen met meters en klassering mee naar huis. Voor alle deelnemers was het een leuke ervaring.

WP Tumblr Auto Publish Powered By : XYZScripts.com