Opgericht op 20 mei 1968
 
Plezier tijdens masterswedstrijd

Plezier tijdens masterswedstrijd

Etten-Leur, 6 november 2022 – Een elftal masters van de Biesboschzwemmers hebben in Etten-Leur meegedaan aan de vierde wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel. Eigenlijk zou dit weekend de Nederlandse Masters Kampioenschappen gehouden worden, maar deze werden een aantal weken geannuleerd waardoor de wedstrijd in Etten-Leur op de kalender kwam. Naast de persoonlijke en clubrecords was de gedachte van het masterszwemmen, ‘Fitness, Friendship and Understanding’, ook vandaag van toepassing.

De middag begon met de 4×50 wisselslag estafette en bij één van de deelnemende teams was de opstelling niet gericht op de snelste opstelling. De vier deelnemers stonden op hun minst favoriete slagen ingeschreven en achteraf vond iedereen het een leuke race.

Mandy Swart was deze middag de enige die een persoonlijk record wist te zwemmen. Ze wist op de 200 rugslag haar beste tijd ooit met 0,1 seconden aan te scherpen en dit was tevens een clubrecord bij de masters.

Ook Pieter Pijnenburg, Sabrina Boekhout en Harry Cornet wisten clubrecords te zwemmen. Pieter deed dit op de 200m rugslag en voor Sabrina was er een clubrecord op de 100 vlinderslag. Harry wist op de 50 vrije slag binnen de 27 seconden te finishen en dit was ook een verbetering van een clubrecord.

Voor sommige zwemmers was het al weer enige tijd geleden dat ze aan een wedstrijd hadden meegedaan. Dit gold voor Bastiaan Baggerman, Sabrina en Erik Huisman. Hun tijden vielen niet tegen. Andere zwommen afstanden die ze normaal niet zwemmen, zoals Wouter van der Stelt op de 200 rugslag en Nico Swart op de 50 school- en vrije slag.

De vier estafette teams die ingeschreven stonden eindigden alle keren overall bij de beste drie. Op de 4 x 50 vrije slag was er een eerste en derde plaats en bij de 4 x 50 wisselslag estafette ging het om de eerste en tweede plaats.

In het eerste weekend van december is de laatste wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel 2022 en dan worden de prijzen verdeeld. In het verenigingsklassement staan de masters op een vierde plaats en het is niet mogelijk om bij de beste drie teams te eindigen.

Uitslag Zuidelijke Cirkel 2022 deel 5

%d bloggers liken dit: