Opgericht op 20 mei 1968
 
Limiet voor Lars de Kooter

Limiet voor Lars de Kooter

Rozenburg, 12 november 2022 – Tijdens een lange afstand wedstrijd heeft Lars de Kooter deelgenomen aan de 200 wisselslag en de 1500 vrije slag en op beide nummers wist hij zijn tijden aan te scherpen.

Aan het begin van de middag zwom de Lars de wisselslag en hierop wist hij op zowel de 50 vlinderslag als na 200 meter nieuwe toptijden te zwemmen. De vlinderslag ging ruim een tiende sneller dan hij ooit eerder heeft gedaan en na 200 meter was Lars bijna twee seconden sneller dan een kleine maand geleden.

Aan het einde van middag was de 1500 meter vrije slag en het doel was een dik persoonlijk record te gaan zwemmen om plaatsing voor de Nederlandse Kampioenschappen af te dwingen. Lars begon in een goed tempo en was na 200 meter al vier seconden sneller dan eind maart van dit jaar. Na 400 meter was het verschil opgelopen naar ruim negen seconden.  De tussentijd na 800 meter was ruim 17 seconden sneller, maar was langzamer dan het schema. In de laatste 500 meter wist Lars te versnellen en uiteindelijk tikte hij ongeveer een kwart seconde onder de limiettijd aan en verpulverde hij zijn persoonlijk record met ruim 40 seconden.

Medio december staat de 1500m vrije slag op het programma tijdens de Nederlandse Kampioenschappen, maar eerst zal Lars samen met ruim 20 ploeggenoten de tweede wedstrijd zwemmen van de nationale zwemcompetitie in Gorinchem.

Uitslag LAC/LAM 1

%d bloggers liken dit: