Opgericht op 20 mei 1968
 

Sterke wisselslag Lisman en De Kooter

Roosendaal, 6 november 2022 – In Roosendaal werd een limietwedstrijd gehouden en daar kwamen twee leden van de Biesboschzwemmers aan de start. Anne Lisman startte op de 50 en 200 vrije slag en 200 wisselslag en Lars de Kooter op de 100 schoolslag en 400 wisselslag. Vooral hun prestaties op de wisselslag vielen op.

Anne startte met de vrije slag nummers en op de 200 meter wist ze haar persoonlijke record met enkele tienden aan te scherpen. Op de vrije slag sprint kwam ze tekort om haar tijd aan te scherpen. Op de 200 ‘wissel’ begon met ze met bijna een persoonlijk record op de 50 vlinderslag en ook de overige 150 meter ging goed. Uiteindelijk was Anne bijna negen seconden sneller dan haar beste tijd.

Lars zwom als eerste afstand de 100 schoolslag en hij zwom bijna een persoonlijk record. Het verschil met zijn beste tijd was slechts 0,11 seconden. Aan het einde van de wedstrijd stond de 400 wisselslag gepland en hierop begon Lars met een ruime verbetering op de 100 vlinderslag. Hij haalde bijna drie seconden van zijn beste tijd af. Vervolgens gingen vooral de rug- en schoolslag heel sterk, maar dit kostte veel energie. Op de vrije slag had Lars niet veel meer over, maar toch was hij ruim 11 seconden sneller dan zijn inschrijftijd.

Over twee weken komen Anne en Lars aan de start van de tweede competitie wedstrijd in Gorinchem. Na de eerste wedstrijd staan de Biesboschzwemmers op een tiende plaats in de A-klasse van regio zuid en het doel is zeker om deze klassering te verdedigen.

Uitslag Limietwedstrijd Hieronymus deel 1

%d bloggers liken dit: