Opgericht op 20 mei 1968
 
Goede races voor Lars de Kooter

Goede races voor Lars de Kooter

Amsterdam, 29 oktober 2022 – Tijdens de eerste dag van de Martinez Chocolade Cup in Amsterdam is Lars de Kooter op drie afstanden aan de start verschenen. Lars startte op de 50 en 200 schoolslag en de 200 wisselslag. Ondanks het feit dat er geen tijdsverbeteringen genoteerd werden, waren het goede races.

Lars startte eerst op de 200 schoolslag en hetgeen met name opviel waren zijn onderwater fases. De laatste tijd heeft hij er aan gewerkt om deze langer te maken en dat lukte goed in Amsterdam. De indeling van de 200 meter was ook beter, maar uiteindelijk kwam Lars een kleine seconde te kort om zijn tijd aan te scherpen.

Hierna stond de schoolslag sprint op het programma en opnieuw vielen de onderwater fases in positieve zin op. De slagfrequentie was iets te langzaam waardoor er geen persoonlijk record inzat. Het verschil was nu enkele tienden van een seconde.

Op de 200 wisselslag viel de schoolslag weer in positieve zin op. Dit is een wapen voor Lars tijdens de wisselslag waardoor hij de achterstand van de vlinder- en rugslag in kan lopen. Helaas was Lars te vermoeid om zijn tijd aan te scherpen. ’s Morgens was Lars al vroeg opgestaan om twee uur te trainen in Eindhoven als onderdeel van het KNZB+-programma en daarna naar Amsterdam om drie keer te racen was net te veel.

De komende tijd zullen er nog diverse wedstrijden zijn voordat Lars start op de Nederlandse Junioren Kampioenschappen. Op dit moment heeft hij limieten voor de 100 en 200 schoolslag, maar het doel is om er nog een aantal te halen.

Uitslag Martinez Chocolade Cup 2022

%d bloggers liken dit: