Opgericht op 20 mei 1968
 
Marjo Goelema EUROPEES KAMPIOEN

Marjo Goelema EUROPEES KAMPIOEN

Roma (ITA), 2 september 2022 – Deze ochtend stond in het teken van de 50 meter schoolslag. Omdat in beide baden deelname was, bestond de kans dat er tegelijk gezwommen zou worden. Echter bij de dames 200 vlinderslag liep men uit, waardoor de 50 schoolslag dames waar Marjo Goelema en Annette Wijnja ingeschreven stonden later begon. Nico Swart zwom in Stadio del Nuoto en hier ging de planning beter.

Na ruim 20 series stond de serie van Nico gepland. Nico kwam in baan 7 aan de start en stond ingeschreven met 36.32. Na de start lag Nico er goed bij, maar in het laatste deel verloor hij wat terrein. De eindtijd van Nico was 38.47 en dit is een verbetering van zijn snelste tijd van dit seizoen. Deze tijd was goed voor een 28e plaats in zijn categorie.

Ruim drie kwartier later dan gepland begon de 50m schoolslag dames. In de twaalfde serie op baan 7 kwam Annette aan de start. Annette was ingeschreven met een tijd net onder de 40 seconden en zij wist vandaag een tijd te zwemmen van 41.05 en dit is iets langzamer dan zij eerder dit seizoen geweest is. Uiteindelijk bleek het goed te zijn voor een zevende plaats.

Marjo kwam drie series na Annette aan de start en zij stond met 37.59 ingeschreven en ze mocht in baan 3 zwemmen. Dit seizoen was ze al sneller geweest met een tijd van 36.90 en nu wist ze een tijd te zwemmen van 37.18 en dit is goed voor de EUROPESE titel.

En dan ben je ineens Europees kampioen op de 50 school! Wat een ervaring! Zo blij, trots en opgelucht. Iedereen bedankt die hier aan meegewerkt heeft en ook bedankt voor alle support! Reactie Marjo op haar titel

Vanmiddag komen Paul Wijnja en Nico aan de start in Stadio del Nuoto. Vanaf 16.00 uur is de 100m rugslag gepland en daar zal Nico aan de start verschijnen. De 50 vrije slag, waar Paul op ingeschreven staat, begint om 17.30 uur. Morgen ochtend staat de 4×50 wisselslag gepland en hierop komen Nico, Marjo, Paul en Annette aan de start.