Opgericht op 20 mei 1968
 
Paul nipt langzamer dan seizoenstijd, Nico vertwijfeld

Paul nipt langzamer dan seizoenstijd, Nico vertwijfeld

Roma (ITA), 2 september 2022 – De een na laatste sessie voor de masters van de Biesboschzwemmers stond in het teken van de 100 rugslag voor Nico Swart en de 50 vrije slag voor Paul Wijnja. Voor beide was het doel om sneller te zijn dan ze eerder dit seizoen geweest zijn.

Nico mocht als eerste van de twee heren aan de start verschijnen. De start van Nico was niet heel geweldig, maar de meters daarna lieten zien dat Nico er voor ging. Na 50 meter keerde Nico als vierde en was het afwachten hoe het tweede deel zou gaan. In het laatste deel van de race kon Nico het tempo niet vasthouden en tikte hij aan ruim boven de één minuut en 20 seconden. Nico stond als 13e ingeschreven en hij werd met deze tijd ook 13e. Het is niet het toernooi geworden dat Nico gehoopt had. Morgen tijdens de estafette mag hij laten zien dat de sprint wel goed gaat.

Nadat de medailles van de rugslag waren uitgereikt werd er begonnen met de 68! series 50m vrije slag. Paul stond als 32e ingeschreven met een tijd van 29.66. In zijn serie begon Paul heel goed en pas aan het einde kwam er één heer hem voorbij en tikte Paul dus als tweede aan. De eindtijd van Paul was 29.69 en dit was goed voor een 27e plaats.

Morgen komt Paul samen met Nico, Marjo Goelema en Annette Wijnja aan de start van de 4x50m wisselslag estafette gemengd. In serie 7 op baan mogen de vier Biesboschzwemmers-masters zwemmen.  Dit is het derde programma dat die dag geprogrammeerd staat, hoe laat dit nummer begint is op dit moment nog niet bekend.