Opgericht op 20 mei 1968
 
Tegenvallende 200 rugslag Nico rugslag tijdens EMK2022

Tegenvallende 200 rugslag Nico rugslag tijdens EMK2022

Roma (ITA), 1 september 2022 – Vandaag mocht Nico Swart ook eindelijk aan zijn Europese Masters Kampioenschappen 2022 beginnen. Nadat Wouter van der Stelt, Paul en Annette Wijnja en Marjo al één of meerdere afstanden hebben gezwommen, kon Nico vanmiddag beginnen met de 200 rugslag. Aan het begin van dit seizoen heeft Nico een tijd gezwommen van twee minuten en 52 en een beetje seconden, maar de races daarna in het 50 meter bad waren geen succes.

Na enige vertraging, ongeveer 20 minuten, ten gevolge van regen kon het middag programma beginnen. In serie 9 op baan mocht Nico startten en met hem kwamen nog vijf heren aan de start. Na de start keerde Nico als derde bij het eerste keerpunt, maar bij 100m moest hij nog twee heren meer voor zich dulden. De derde vijftig meter bleek uiteindelijk te langzaam te zijn, hier verloor Nico veel tijd ten opzichte van andere heren. Over zijn tijd zal hij niet tevreden zijn, want het is niet sneller dan de laatste tijd.

Voor gevoel ging het echt lekker, gevoel goed water pakte, maar dan die tijd……..😡🤬 Reactie Nico na zijn race

Morgen komt Nico opnieuw aan de start. In de ochtend zwemt Nico de 50 schoolslag in het Stadio del Nuoto en ’s middags mag Nico de 100 rugslag zwemmen. Na Nico komt Paul Wijnja ’s middags aan de start van de 50 vrije slag. ’s Morgens zwemmen Annette Wijnja en Marjo Goelema de 50 schoolslag in het Unipol Pietralata.