Opgericht op 20 mei 1968
 
Dik persoonlijk record Wouter

Dik persoonlijk record Wouter

Roma (ITA), 28 augustus 2022 – De eerste dag van de Europese Masters Kampioenschappen 2022 stond in het teken van de langste afstand, namelijk de 800 meter vrije slag. Wouter van der Stelt kwam als enige van de Biesboschzwemmers aan de start.

In tegenstelling tot de andere nummers wordt de 800 meter op tijd ingedeeld en dan wordt er niet gekeken naar de categorie waar je in uit komt. Hierdoor is het soms lang wachten voordat de eindklassering bekend is.

Wouter zwom in de buitenste baan, maar dit deerde hem absoluut niet. Met een licht oplopend schema wist Wouter ruim onder zijn snelste tijd van dit seizoen te blijven. Het verschil was bijna 20 seconden. De eindtijd van 11:37,19 was zelfs zo goed dat hij zijn snelste tijd ooit met bijna vijf seconden verbeterde. Uiteindelijk werd Wouter 22e van de 28 geklasseerde zwemmers in zijn categorie.

Dik tevreden!! Zeker na laatste ONMK en vet onder inschrijftijd (red. 11:46.22). Eerste 400 ging lekker, toen merkte ik verschil met open water: andere snelheid, inspanning en slagtempo. Maar ging goed en heel erg tevreden.

Morgen komt Wouter opnieuw aan de start en dan staat de 400 meter vrije slag op het programma. De tussentijd van Wouter na 400 meter vandaag was ongeveer acht seconden sneller dan hij eerder dit  seizoen heeft gezwommen. Ook Paul Wijnja zal op dit nummer starten.