Opgericht op 20 mei 1968
 
Winst voor Lars op 1000m schoolslag

Winst voor Lars op 1000m schoolslag

Willebroek (BEL), 28 augustus 2022 – Terwijl de wedstrijd in Oosterhout niet doorging, werd er door een aantal Biesboschzwemmersdeelgenomen aan een open water wedstrijd in Willebroek op de roeibaan. Pieter Pijnenburg, Lars de Kooter en Nadine Scheeve hadden zich ingeschreven, maar in de uitslag staat maar bij één zwemmer een eindtijd.

De ochtend begon met de 5000 vrije slag en hierop stond Nadine ingeschreven. Haar doeltijd was één uur en 40 minuten en na 3km lag ze op schema om deze tijd ook te halen. Echter ze merkte dat haar rug vervelend begon te doen en dus besloot ze te stoppen.

Net voordat Nadine stopte met haar race, waren Pieter en Lars gefinisht na 3000 meter schoolslag. Vanaf het begin zwommen ze achter elkaar en bijna wist Lars voor Pieter te finishen. Onderweg was er wel enkele keren gefloten door de jury omdat ze onvoldoende afstand van elkaar hielden. Nadat de uitslag was opgehangen bleek dat de jury vond dat ze te dicht op elkaar hadden gezwommen en dus werden beide gediskwalificeerd wegens hinderen en zogzwemmen.

Na de middag kwam alleen Lars nog aan de start op de 1000 meter schoolslag en hij had als doel onder de 16 minuten te finishen. Bij het ronden van de boei lag hij goed op schema, echter de tweede 500 meter ging minder snel onder andere door de wind die tegenstond. De eindtijd van Lars was 16 minuten en 11 seconden en hiermee was hij niet tevreden. Het verschil met de nummers twee en drie was respectievelijk één minuut en 36 seconden en bijna 10 minuten.

Het komende weekend komen in Wilhelminadorp Lars en Pieter aan de start, maar ook Sander van Elburg en Ingmar Visser. Een dag later in Vlissingen zal Pieter niet aan de start verschijnen, maar wel de andere drie zwemmers.

Uitslag