Opgericht op 20 mei 1968
 

Uitdagend weekend voor Biesboschzwemmers

Het komende weekend, 20 en 21 augustus, staat er voor vijf leden van de Biesboschzwemmers een uitdaging op het programma. Twee leden doen mee aan een triathlon en drie leden steken de Westerschelde over. Daarnaast is er op zaterdag 20 augustus ook nog de teamBBZ familieavond vanaf 18.00 uur.

Harry deelnemer Inferno triathlon

Route Inferno 2022

Degene die als eerste start, maar ook de langste uitdaging heeft is Harry Cornet. Harry doet in Zwitserland mee aan de Inferno triathlon. Deze triathlon begint met 3,1km zwemmen vervolgens 120km fietsen verdeeld over 90km op de weg en 30km met de mountainbike. De laatste 25km is hardlopen, maar dan wel met name bergop. In totaal zal Harry 5500 hoogtemeters hebben. Harry hoopt deze triathlon te voltooien en verwacht minimaal 11 uur bezig te zijn. De start is om half 7, ’s morgens!, en de tocht is te volgen via: https://www.datasport.com/live/monitor/?racenr=24532 en het startnummer van Harry is ‘90’.

Scheldebeker voor Sabrina, Sander en Wouter

Vorig jaar hebben diverse leden deelgenomen aan zeezwemtochten van Zwemmen Langs Walcheren, net als dit jaar, en hiervan is toen een klassement opgesteld. Sabrina Boekhout (nr. 17), Sander van Elburg (nr. 57) en Wouter van der Stelt (nr. 87) hebben zich toen geplaatst voor de Scheldebeker. De Scheldebeker is een tocht van Vlissingen naar Breskens van ongeveer 6km. De start van de tocht is om 14.45 uur.

Robin deelnemer in Leiderdorp

De laatste die dit weekend een uitdaging heeft is Robin Iking, want hij gaat in Leiderdorp starten op een 1/3 triathlon. Dit wordt voor hem de langste triathlon tot op heden. De triathlon bestaat uit 1,4km zwemmen, ± 60km fietsen en 14km lopen.