Opgericht op 20 mei 1968
 
Biesboschzwemmers voltooien Scheldebeker

Biesboschzwemmers voltooien Scheldebeker

Vlissingen, 20 augustus 2022 – Voor het eerst sinds acht jaar werd de Scheldebeker georganiseerd. Deze tocht wordt maar eens per vijf jaar georganiseerd omdat de Westerschelde gedurende twee uur wordt gestremd en door alle coronamaatregelen werd het nog later. Namens de Biesboschzwemmers kwamen Sander van Elburg, Wouter van der Stelt en Sabrina Boekhout aan de start.

De start was in Vlissingen en men zwom naar Breskens toe. De eerste helft van het traject had men te maken met de ebstroom en vervolgens met de vloedstroom. Na bijna 80 minuten kwam de eerste zwemmer door de finish en daarna volgde als 16e zwemmer en 12e heer Sander. Sander had voor zijn oversteek één uur en 34,07 minuten nodig. Niet veel later volgde Wouter met een tijd van één uur en bijna 38 minuten. Voor Sabrina moest langer gewacht worden. Sabrina vertelde dat ze het halverwege heel zwaar had gehad, maar ze mag wel trots zijn dat ze toch ruim binnen de twee uur wist te voltooien.

VoornaamTussenv.AchternaamGeslachtCategorie# all-in# cat.Tijd
SandervanElburgherensenioren16121:34:07
Woutervan derSteltherensenioren23181:37:56
SabrinaBoekhoutdamessenioren57191:51:30

De volgende zeezwemtocht is nog deze maand, namelijk op woensdag 31 augustus en dan wordt er gezwommen van Vlissingen naar Zoutelande en deze tocht is met 7,9km langer dan de Scheldebeker die ongeveer 6km is. Dit is dan ook de laatste zeezwemtocht van Zwemmen langs Walcheren.