Opgericht op 20 mei 1968
 
Drie keer winst Biesboschzwemmers

Drie keer winst Biesboschzwemmers

Amstelveen, 16 juli 2022 – In het Amsterdamse Bos werd voor de 52e keer de open water wedstrijd op de Bosbaan georganiseerd. Namens de Biesboschzwemmers kwamen Ingmar Visser en Lars de Kooter aan de start en zij beide startten op twee onderdelen. Ingmar startte op de 1000 meter school- en vrije slag en Lars zwom de 1000 en 3000m schoolslag. Drie keer was er winst en één keer een vijfde plaats.

Ingmar kwam bij de masters aan de start en zwom als eerste de vrije slag. Dit is niet Ingmars beste slag, maar toch wist hij in middenmoot van zijn categorie te eindigen. Later op de schoolslag kon Ingmar met de snellere heren meezwemmen en wist hij naar de winst te zwemmen in zijn categorie. Dit is al weer de vijfde wedstrijd waarop Ingmar zich in de prijzen wist te zwemmen.

Het open water seizoen voor Lars is later begonnen dan voor Ingmar, maar toch weet de jonge Biesboschzwemmer de strijd aan te gaan met zijn leeftijdsgenoten, maar ook de oudere zwemmers. Vandaag stond de 3000 meter schoolslag als eerste voor Lars op het programma en hij zwom drie kwart van de race als derde achter twee heren, maar voor een zwemmer die vier jaar ouder is. De oudere zwemmer dreigde Lars in te halen na het keerpunt, maar Lars wist dit te voorkomen en kwam hierdoor als tweede in de race te liggen. Op het einde wist de iets oudere zwemmer naast Lars te komen en wist nipt voor hem te finishen. In zijn categorie was Lars wel ruimschoots de snelste. Later op de 1000 meter nam Lars vanaf het begin het initiatief in de race en wat de concurrentie ook probeerde Lars wist ze voor te blijven. De eindtijd van Lars was maar twee seconden langzamer dan het baanrecord en dat had hij misschien wil kunnen verbeteren als de eerste 500 meter de wind minder sterk aanwezig was geweest.

Morgen zal Ingmar opnieuw aan de start verschijnen in Amsterdam. Lars zal pas 6 augustus in Heerjansdam weer het open water inspringen en misschien doen er dan wel meer leden mee.

Uitslag

%d bloggers liken dit: