Opgericht op 20 mei 1968

Ingmar Visser net naast podium

Amsterdam, 17 juli 2022 – In de Amsterdamse Gaasperplas werd voor de tiende keer door zwemvereniging ‘Het Y’ een open water wedstrijd georganiseerd. Deze wedstrijd kenmerkt zich door de afwijkende parcours voor de diverse afstanden. Ingmar Visser kwam namens de Biesboschzwemmers aan de start van de 1500m vrije slag en 1000 meter schoolslag en eindigde voor het eerst dit jaar niet bij de top drie.

Op de vrije slag behoort Ingmar niet tot de snelste in zijn masters categorie, maar hij zwemt deze slag onder het mom van ‘als je er toch bent, kun je net zo goed zwemmen’. Ingmar wist in een groep naar de finish te zwemmen en mocht tevreden zijn met zijn eindtijd.

Later op de schoolslag is het een ander verhaal. Ingmar heeft dit hele open water seizoen al bij de beste drie weten te eindigen en dit was ook in de Gaasperplas het doel. Ingmar zwom een goede race en was niet veel langzamer dan op de Bosbaan, maar helaas voor Ingmar was er een zwemmer bij die bij de top behoort in zijn categorie en daardoor eindigde hij naast het podium. De reactie van Ingmar was ‘Het ging lekker en ik vond het goed gaan op de schoolslag. Ik ben heel tevreden met mijn tijd maar had helaas de pech dat ik vierde werd. Vanwege een andere jongen uit mijn categorie die net zo snel is als Paul Oudendijk’ (red. de snelste heer bij de 40-plussers dit seizoen).

Over enkele weken staat de volgende wedstrijd op de kalender in Heerjansdam en dan zijn er weer nieuwe kansen op ereplaatsen voor leden van de Biesboschzwemmers.