Opgericht op 20 mei 1968
 
Winst voor Lars de Kooter

Winst voor Lars de Kooter

Willebroek (BEL), 2 juli 2022 – In het Belgische Willebroek is het open water seizoen van Lars de Kooter begonnen. Lars nam voor de derde keer deel aan de Flanders Speedo Open Water Cup en hij startte op de 1000 meter schoolslag. De andere keren startte Lars ook op dit nummer en wist hij de winst op te eisen en dat deed hij ook dit jaar.

Ten opzichte van de vorige twee edities was de baan veranderd. Moest er de eerste twee keren om een vlonder heen gezwommen worden, nu was de baan heel simpel en duidelijk. Namelijk 500 meter heen en 500 meter terug.

Lars startte met nog vijf jongens en na 50 meter lag hij alleen voorop en iedere slag werd de voorsprong steeds groter. Het was te merken dat Lars ’s morgens nog getraind had, want de tweede 500 meter ging moeizamer, maar de winst kwam geen moment in gevaar. Na 16 minuten en 6 seconden was Lars bij de finish en hij was al het water uit voordat nummer twee bijna anderhalve minuut na hem aantikte.

Volgende week zal Lars zijn eerste wedstrijd in Nederland zwemmen. Hij komt dan in Mijnsherenland aan de start en start dan op de 500 en 2000 meter schoolslag. Het zal dan duidelijker worden hoe de concurrentie in eigen land is voor Lars.

Uitslag

%d bloggers liken dit: