Opgericht op 20 mei 1968
 

EMK-gangers werken aan vorm

Eindhoven, 2 juli 2022 – De eerste dag van de Netherlands Invitational in Eindhoven heeft voor enkele EMK-gangers mooie resultaten opgeleverd. Anderen weten nu dat er nog werk te doen is. Door de vele inschrijvingen werden enkele nummers geschrapt en dat was met name voor Annette Wijnja en Wouter van der Stelt een hard gelach.

De eerste die aan de start kwam, was Nico Swart. Nico zwom de 100 rugslag en later op de dag ook nog de 50 schoolslag. Op de 100 rugslag zwom Nico iets meer dan een halve seconde boven zijn inschrijftijd, maar op de 50 schoolslag zat Nico zes tienden onder zijn inschrijftijd. De reactie van Nico was “Ben tevreden met de races. Rug te langzaam gestart wel wat over. 50 ss dik tevreden liep lekker”.

Na de 100 rugslag kwam Annette aan de start van de 50 vrije slag, dit kon doordat de 200 schoolslag geschrapt was. De 50 vrije slag zwom Annette omdat ze tijdens de Europese Masters Kampioenschappen ook de 4×50 estafette gaat zwemmen en dan de vrije slag. Afgelopen NMK zwom Annette een tijd ongeveer 32,5 seconden, maar helaas kon ze vandaag niet binnen de 33 seconden finishen. Later op de 50 schoolslag was Annette opnieuw langzamer dan haar inschrijftijd.

Marjo startte alleen op de 50 schoolslag en zij liet zien dat de vorm er aan zit te komen. Tijdens de NMK zwom Marjo een tijd van 37,5 seconden en hier wist ze vandaag onder te blijven. Marjo wist zelfs binnen de 37 seconden te finishen. Dit geeft aan dat het goed zit met de snelheid en nu maar hopen dat dit ook nog eind augustus zo is.

Wouter zou vandaag op de 50 en 200 vrije slag startten, maar helaas voor hem kwam de 200 meter te vervallen. Op de vrije slag sprint wist Wouter een tijd te zwemmen van 32,29 seconden en dit was gezien zijn rug een goede tijd. Ondanks de goede tijd komt Wouter morgen niet aan de start.

Morgen komen alleen Nico en Annette nog aan de start. Nico start op de 200 rugslag en Annette zal de 100 schoolslag zwemmen. Hopelijk kunnen beide tijden noteren waar ze tevreden mee kunnen zijn.

%d bloggers liken dit: