Opgericht op 20 mei 1968
 
Lars de Kooter redelijk tevreden over NJK 1500

Lars de Kooter redelijk tevreden over NJK 1500

Amersfoort, 18 juni 2022 – Een week na het succesvol verlopen Nederlands Junioren Kampioenschap stond Lars de Kooter van de Biesboschzwemmers weer aan de start van een Nederlands Kampioenschap. Deze keer waren het de Nederlandse Junioren Kampioenschappen lange afstand. Lars kwam aan de start van de 1500 meter vrije slag en was redelijk tevreden met het resultaat.

In mei tijdens de Brabantse Zomer Kampioenschappen had Lars een tijd gezwommen van iets meer dan 19 en een halve minuut en het doel was simpel, namelijk proberen deze tijd aan te scherpen. Lars begon heel sterk en na 400 meter, die hij binnen de vijf minuten aflegde, was Lars ruim zeven seconden sneller. Na 800 meter had hij dit verschil iets verder uitgebouwd naar ruim negen seconden.

Helaas kon Lars dit tempo niet volhouden en liep de voorsprong op het schema langzamerhand terug. Doordat Lars in mei een sterk slot had, wat er vandaag niet in zat, tikte Lars iets boven zijn tijd aan en werd hij dertiende van de twintig jongens die aan de start mochten verschijnen.

Met dit kampioenschap zit voor Lars de belangrijke wedstrijden er op en gaat hij vanaf juli zich weer op het open water zwemmen richten met als doel zijn titel de prolongeren op de schoolslag tijdens de Nederlandse Kampioenschappen open water zwemmen die op 9 en 10 september tijdens de Biesbosch Open Water Race in Sleeuwijk gehouden gaan worden.

Uitslag

%d bloggers liken dit: