Opgericht op 20 mei 1968
 
Voorbeschouwing NJK1500

Voorbeschouwing NJK1500

Van donderdag 16 tot en met zondag 19 juni 2022 worden in zwembad Amerena in Amersfoort de Open Nederlandse Kampioenschappen 2022 gehouden. Een onderdeel van deze kampioenschappen zijn de Nederlandse Junioren Kampioenschappen 800/1500. Namens de Biesboschzwemmers zal Lars de Kooter aan de start verschijnen. Tess Vonk had zich ook geplaatst, maar heeft besloten niet te starten.

Livetiming
Livestream
Evenement pagina

Zaterdag 18 juni 2022
Sessie 6
Inzwemmen 13.00 uur
Wedstrijd 14.00 uur

Programma 31 1500m vrije slag jongens junioren 1 en 2
Na twee series van de 800 meter vrije slag meisjes junioren 1 en 2, mogen de jongens junioren 1 en 2 aan hun 30 banen beginnen. Afgelopen winter heeft Lars ook deelgenomen en toen werd er met twee zwemmers in één baan gezwommen en wist hij in Den Haag elfde te worden van de 16 jongens. Op basis van de FINA punten mochten de beste 30 zwemmers zich inschrijven en daarvan werd de top 20 toegelaten. Lars stond als 12e op de lijst, maar in de deelnemerslijst staat hij als 10e ingeschreven. Als deze lijst aangehouden word betekend dit dat Lars dus in de tweede serie op een buitenbaan mag starten. Het doel zal zijn om zijn tijd uit Eindhoven van de BZK2022 te benaderen en indien mogelijk aan te scherpen. De race in Eindhoven was een goede, maar er zit zeker nog ruimte voor verbetering in.

Voor de top drie komt Lars ruimschoots te kort, deze jongens zwemmen ruim anderhalve minuut sneller in een 50 meter bad en zelfs bijna twee minuten in een 25 meter bad. Als Lars zijn inschrijftijd weet aan te scherpen heeft hij het goed gedaan.

%d bloggers liken dit: