Opgericht op 20 mei 1968
 

Voorbeschouwing Minioren Finales 2022 Brabant dag 2

De tweede en laatste dag van de Minioren finales 2022 Brabant in Roosendaal komen twee jongens en drie meisjes namens de Biesboschzwemmers aan de start en Erik Drewes zal de coaching voor zijn rekening nemen. Amy de Kooter, Shanya Muilenburg en Silke Jetten zijn de meisjes en Jesse Drewes en Wessel van Wijk zijn de jongens die aan de start verschijnen.

Livetiming

Evenement pagina

Zondag 12 juni 2022

Sessie 2

Vertrek 11.45 uur

Inzwemmen 13.00 uur

Wedstrijd +/- 13.45 uur

Pauze met prijsuitreiking na nummer 21

Programma 16 50m vrije slag jongens minioren 3 en 4

Jesse zwom medio mei voor de eerste keer een 50 meter vrije slag en hij deed dit zo goed dat hij zich als 10e voor de finale heeft weten te plaatsen. Er komen 14 jongens aan de start en misschien kan de jonge Drewes nog een aantal plaatsen stijgen.

Programma 17 100m wisselslag meisjes minioren 3 en 4

Na Jesse komen er weer twee jonge meisjes aan de start, namelijk Shanya en Silke. De beide meisjes zwemmen 100 wisselslag en doen dat samen met nog 12 meisjes. Shanya staat als 7e ingeschreven en Silke is nummer 11 op de inschrijflijst. De kans is dus reëel dat ze in dezelfde serie zwemmen. Shanya is dit seizoen al bijna twee seconden sneller geweest dan haar inschrijftijd.

Programma 19 100m vlinderslag meisjes minioren 5

Het zwaarste nummer van de minioren finale is de eerste afstand voor Amy deze middag. De 100 vlinderslag zwom zij medio mei in Oosterhout voor de eerste keer en zij wist toen dankzij een snelle opening en goede techniek naar een mooie eindtijd te zwemmen. Met die tijd staat Amy als 8e ingeschreven en er staan 17 meisjes op de inschrijflijst.

Programma 21 100m schoolslag meisjes minioren 3 en 4

Het laatste nummer voor de pauze is de 100m schoolslag voor Shanya en Silke. Shanya staat als 7e ingeschreven en Silke is als 16e ingeschreven. Voor het podium zal een tijd binnen de twee minuten nodig zijn en daar zit Shanya ongeveer 5 seconden boven.

Programma 23 100m rugslag meisjes minioren 5

Het minst favoriete nummer voor Amy is de 100 rugslag en dan vooral door de keerpunten. Amy heeft gelukkig dit seizoen al diverse keren een goede rugslag gezwommen en misschien kan ze nog een keer boven zichzelf uit stijgen. Amy staat als 15e van de 18 meisjes ingeschreven.

Programma 25 100m vrije slag meisjes minioren 3 en 4

Het laatste nummer voor de jongste meisjes is het koninginnenummer en hierop staan zowel Shanya als Silke ingeschreven. Shanya staat 7e op de inschrijflijst en Silke is de nummer 14 op de inschrijflijst met hun beste tijden.

Programma 26 200m wisselslag jongens minioren 5

De eerste en enige start voor Wessel is wel het langste nummer en ook nog komen alle slagen aan bod. Wessel staat als 17e ingeschreven op de 200 wisselslag en het doel zal deze middag zijn om weer zijn beste tijd aan te scherpen.

Programma 27 200m vrije slag meisjes minioren 5

Amy mocht als eerste namens de Biesboschzwemmers starten tijdens de minioren finale en zij mag ook als laatste het water in duiken. Amy staat op de 200m vrije slag als 11e ingeschreven en net als een dag eerder is het te hopen dat ze nog iets over heeft om haar tijd aan te scherpen. Op basis van de inschrijvingen kan het een mooie serie worden.

De oogst van de laatste minioren finale, 2019 in Tilburg, zal niet overtroffen gaan worden. Tess Vonk en Lars de Kooter wisten toen 4 gouden, 3 zilveren en een bronzen medaille bij elkaar te zwemmen. Maar het feit dat deze zwemmers in de finale staan na de afgelopen periode is een knappe prestatie en laat zien dat er opnieuw goede zwemmers aan zitten te komen.

%d bloggers liken dit: