Opgericht op 20 mei 1968
 
Goede verbeteringen tijdens Minioren Finale 2022

Goede verbeteringen tijdens Minioren Finale 2022

Roosendaal, 11 juni 2022 – In Roosendaal werd de eerste dag van de Minioren Finale 2022 gehouden en hier kwamen vier zwemsters van de Biesboschzwemmers aan de start. Amy de Kooter en Shanya Muilenburg kwamen drie keer aan de start en Femke van den Oven en Silke Jetten mochten ieder twee keer starten.

Amy startte als eerste van de vier zwemster en had volgens de ploegleiding de minste last van de zenuwen. Amy begon met de 200 wisselslag en hierop wist ze een persoonlijk record te zwemmen van ruim twee seconden. Net als enkele weken geleden begon ze op de vlinderslag aan de voorzichtige kant. Nog geen uur later stond ze weer achter het startblok en nu voor de 100 schoolslag. Helaas lukte het haar niet om haar goede klassering te behouden, want ze was enkele seconden langzamer. Haar laatste start, de 100 vrije slag, daarentegen ging wel weer goed. Amy wist twee plaatsen te stijgen en haalde en passant ruim twee seconden van haar beste tijd af. Op de vrije slag behaalde ze haar hoogste klassering, de elfde plaats.

Shanya startte net als Amy drie keer, maar dan op de 50 vlinderslag, 100 rugslag en 50 vrije slag en op de laatste afstand behaalde ze haar hoogste klassering. Shanya stond als vijfde ingeschreven en wist ook vijfde te worden. Op de vlinder- en rugslag wist Shanya zevende te worden en op de beide sprint nummers verbeterde Shanya zich en op de vlinderslag zelfs met ruim drie seconden.

Silke startte net als Shanya op de 50 vlinderslag en 100 rugslag en op de beide nummers was ze sneller dan ooit. Op de rugslag wist Silke Shanya voor te blijven met een persoonlijke verbetering van ruim drie seconden. Op de vlinderslag ging ze bijna een seconde sneller.

Femke had zich geplaatst op de 50 vlinder- en vrije slag en helaas lukte het haar deze middag niet om boven zichzelf uit te stijgen. Op beide afstanden kwam Femke niet in de buurt van haar tijden. Het feit dat ze zich voor deze finales had geplaatst is al een knappe prestatie.

Morgen komen Amy, Shanya en Silke opnieuw aan de start en dan komen ook Jesse Drewes, op de 50 vrije slag, en Wessel van Wijk, op de 200 wisselslag, aan de start.

%d bloggers liken dit: