Opgericht op 20 mei 1968
 
Voorbeschouwing NJK2022 dag 3

Voorbeschouwing NJK2022 dag 3

De derde en laatste dag van de Nederlandse Junioren Kampioenschappen 2022 (NJK2022) staan voor Tess Vonk en Lars de Kooter de nummers op het programma die tijdens de tweede dag door de ander zijn gezwommen. Tess eindigt dus met de 400 wisselslag en Lars mag afsluiten met de 200 rugslag. Na deze dag is bekend hoe hoog men geëindigd is in het algemene klassement, maar ook in diverse slagklassementen.

Livetiming

Livestream

Evenement pagina

Zondag 12 juni 2022

Sessie 4

Inzwemmen 7.00 uur

Wedstrijd 8.00 uur

Programma 39 100m vrije slag meisjes junioren 1 en 2

Tess mag, net als Lars een dag eerder, beginnen met de 100m vrije slag en hierop vinden we haar terug op een 12e plaats op de inschrijflijst. Na dit nummer is de top drie bekend van het vrije slag klassement en het is moeilijk in te schatten hoe hoog de Giessenburgse zal eindigen. In dezelfde serie komt ook de zwemster aan de start die Tess bijna versloeg tijdens de BZK2022. Het verschil was toen 0,02 seconden.

Programma 100m schoolslag jongens junioren 1 en 2

Lars mag de laatste dag beginnen met zijn favoriete slag en deze keer staat de 100 meter op het programma. Het doel van Lars is het schoolslag klassement en hij zal op dit nummer een stap moeten zetten om bij de beste drie te eindigen. Lars staat als vijfde op de 100 meter ingeschreven, net als op de 200 meter, al is het verschil met nummer drie maar 0,5 seconden.

Programma 50 200m schoolslag meisjes junioren 1 en 2

Net als op de 100 meter staat Tess op de dubbele afstand als tweede ingeschreven. Het verschil op de 100 meter was ongeveer een seconden en dit is op de dubbele afstand vier seconden. De top drie in het schoolslag klassement lijkt tot de mogelijkheden te behoren mits er geen diskwalificatie opgelopen wordt.

Programma 52 200m vrije slag jongens junioren 1 en

De ochtendsessie wordt voor de Biesboschzwemmers afgesloten door Lars op de 200m vrije slag. Hij staat op dit nummer als 33e ingeschreven en zal zeker een betere race willen zwemmen dan tijdens de BZK2022. De snelste in de serie staat ruim twee seconden sneller ingeschreven dan Lars en de langzaamste is bijna 20 seconden langzamer dan die zwemmer

Zondag 12 juni 2022

Sessie 5

Inzwemmen 14.00 uur

Wedstrijd 15.00 uur

Programma 54 100m rugslag meisjes minioren 1 en 2

De laatste sessie begint met Tess en zij mag starten op de 100 rugslag. De inschrijftijd van Tess stamt van de BZK2022 en toen bleef ze net onder de één minuut en 21 seconden. Deze tijd is goed voor een 32e plaats op 0,03 seconden van nummer 31 en dus in de langzaamste serie van dit nummer

Programma 55 100m vlinderslag jongens junioren 1 en 2

De inschrijftijd van Lars is zijn opening van de 400 wisselslag tijdens de BZK2022 en hiermee staat hij net als Tess op de 100 rugslag op de 32e plaats. Tijdens de 100 vlinderslag op de ‘Brabantse’ was Lars op en dus kan het sneller dan hij nu heeft staan. Naast Lars ligt een zwemmer met een inschrijftijd die bijna twee seconden sneller is, een mooi doel dus om deze voor te blijven.

Programma 60 400m wisselslag meisjes junioren 1 en 2

Tess eindigt haar NJK2022 met de loodzware 400 wisselslag en na dit nummer zal bekend zijn hoe hoog ze geëindigd is in het eindklassement. Bij de meisjes hebben 24 meisjes een inschrijftijd staan en daarvan 20 uit het 50 meter bad. Tess staat met haar tijd als derde ingeschreven en de verschillen met de nummers één en twee zijn aanzienlijk. De snelste zwemster in de serie van Tess zwemt onder de vijf en een halve minuut en nummer tien net binnen de zes minuten, een groot verschil dus tussen deze jonge zwemsters.

Programma 62 200m rugslag jongens junioren 1 en 2

Lars mag zijn NJK2022 met de 200 meter rugslag afsluiten en hiermee zijn plaats in het algemeen klassement veilig stellen. Tijdens de winter wist Lars als 20e van de 40 jongens te eindigen en dit zal ook deze keer de doelstelling zijn. Lars staat als 25e ingeschreven en zeker op dit laatste nummer kunnen er verrassingen zijn, want de vermoeidheid zal bij iedereen voelbaar zijn. Zes jongens hebben de 200 rugslag nog nooit gezwommen en daarnaast zijn er acht met een 25 meter bad tijd.

Na twee en een halve dag zal bekend zijn hoe hoog Tess en Lars in de diverse klassementen geëindigd zijn. Tess zal zeker proberen bij de besten te eindigen in het eindklassement en ook in het schoolslag klassement behoort ze tot de favorieten. Voor Lars is het doel een hoge klassering in het schoolslag klassement en verder een plaats in de middenmoot in het eindklassement.

%d bloggers liken dit: