Opgericht op 20 mei 1968
 
Minioren ‘scoren’ verbeteringen tijdens finale

Minioren ‘scoren’ verbeteringen tijdens finale

Roosendaal, 12 juni 2022 – De tweede dag van de Minioren Finale 2022 Brabant bracht 2 jongens en 3 meisjes van de Biesboschzwemmers aan de start. De hoogste klassering werd behaald door Shanya Muilenburg en de grootste verbetering door Silke Jetten. Verder deden ook Jesse Drewes, Wessel van Wijk en Amy de Kooter mee.

Jesse mocht als eerste zwemmen en debuteerde op de 50 meter vrije slag. Hij had zich medio mei weten te plaatsen en had enigszins last van de zenuwen, want het lukte hem helaas niet om zich te verbeteren. Volgend seizoen zullen we hem zeker vaker aan de start zien.

Shanya en Silke zwommen deze middag de 100 wisselslag, 100 schoolslag en 100 vrije slag. Ze wisten zich beide op twee onderdelen te verbeteren. Shanya verbeterde zich op de wisselslag en vrije slag en zij wist op deze onderdelen ook de hoogste klassering te behalen, namelijk de zevende plaats. Silke verbeterde zich ook op de wisselslag, maar ook op de schoolslag. Op de wisselslag wist ze met een elfde plaats haar beste klassering te behalen.

Amy en Wessel waren de oudste deelnemers en Amy kwam op de 100 vlinderslag, 100 rugslag en 200 vrije slag aan de start en voor Wessel was er deelname op de 200 wisselslag. Amy wist zich op de rugslag en vrije slag te verbeteren en in beide gevallen met meerdere seconden. Op de vrije slag behaalde Amy een tiende plaats en dit was haar beste klassering dit weekend. Wessel debuteerde op het zwaarste nummer voor zijn leeftijd en hij wist de zenuwen goed onder controle te houden, want hij wist ruim vijf seconden van zijn inschrijftijd te halen.

Met in totaal zes top 10 noteringen mogen de zes zwemmers tevreden terug kijken op hun deelname aan de finales. Voor Amy was dit de laatste keer dat zij mee kon doen aan de minioren finales, voor de anderen misschien wel een mooi begin.

%d bloggers liken dit: