Opgericht op 20 mei 1968
 
Sterk slot NJK2022

Sterk slot NJK2022

Eindhoven, 12 juni 2022 – De laatste sessie van de Nederlandse Junioren Kampioenschappen 2022 hebben Lars de Kooter en Tess Vonk laten zien over de juiste instelling te bezitten. Ze wisten beide nog twee persoonlijke records aan het totaal toe te voegen.

Tess begon deze middag met de 100 rugslag en hierop wist ze een kleine verbetering te noteren. Haar start met onderwater fase waren het hoogtepunt van dit nummer al kwam ze wel erg dicht bij de grens van 15 meter pas boven water. De afsluiting van het kampioenschap met de 400 wisselslag was een zware, maar ze opende met een snelle 100 vlinderslag, één minuut en ruim 10 seconden, en dankzij een sterk slot op de vrije slag wist ze nog een verbetering van ruim zes seconden te noteren. Dankzij dit slot legde ze uiteindelijk beslag op de zevende plaats in het meerkampklassement.

Lars begon zijn middag met de 100 vlinderslag en hoopte op een ruime verbetering, maar helaas merkte hij dat het niet meer zo soepel ging. Toch was Lars enkele tienden sneller dan zijn inschrijftijd. Op de 200 rugslag haalde Lars bijna een seconde van zijn inschrijftijd af en vooral de laatste 50 meter liet zien dat er meer mogelijk is ook op dit nummer. Lars wist zijn doelstelling van de top 20 helaas niet te halen, maar met een 29e plaats mag hij tevreden zijn.

Beide hebben een goed kampioenschap gezwommen en zeker het feit dat ze 10 keer aan de start zijn verschenen en toch goede resultaten boekten liet zien dat er veel mogelijk is. Als er niets verandert  zullen ze volgend jaar moeten voldoen aan limieten om op nummers te mogen starten. Daarnaast zal er dan op sommige nummers zelfs finales zijn, maar ze moeten dan ook strijden met zwemmers die een jaar ouder zijn.

%d bloggers liken dit: