Opgericht op 20 mei 1968
 
Weer drie titels tijdens BZK2022

Weer drie titels tijdens BZK2022

Eindhoven, 21 mei 2022 – Ook tijdens de derde sessie van de Brabantse Zomer Kampioenschappen 2022 (BZK2022) zijn er medailles gewonnen door de Biesboschzwemmers. Aan de start kwamen vandaag Mandy Swart, Sanne van de Pol, Tess Vonk en Lars de Kooter. De laatste twee mochten allebei twee keer naar het podium komen om medailles in ontvangst te nemen.

Lars mocht deze sessie als eerste aan de start verschijnen en hij deed dit op de 200 rugslag. Lars stond als vierde ingeschreven en hij wist uiteindelijk ook vierde te worden. De eindtijd van Lars was vijf en een halve seconde langzamer dan zijn snelste tijd in het 25 meter bad.

Het tweede persoonlijke nummer was de 50 schoolslag en hierop kwamen alle drie de dames aan de start. Mandy en Sanne zwommen in dezelfde serie en deze keer wist Sanne voor Mandy te eindigen. Sanne was een seconden sneller als tijdens de Nederlandse Masters Kampioenschappen en voor Mandy was er een verbetering van 0,04 seconden. Sanne werd met deze tijd 15e en Mandy 16e. Voor Tess was er een gouden medaille met een persoonlijk record van 0,08 seconden.

Het laatste nummer voor de pauze was de 100 rugslag voor dames. De rugslag gaat niet lekker bij Tess dus de verbetering van haar persoonlijke record met bijna zes seconden en een zevende plaats stemden haar tevreden.

Na de pauze stond er nog 400 vrije slag voor heren en dames en 100 schoolslag voor heren op het programma en op alle drie de onderdelen werden medailles behaald. Lars kwam als eerste op de 400 ‘vrij’ aan de start en hij bleef op minder dan een seconde van zijn beste tijd steken, maar dit was wel goed voor brons. Na afloop was Lars verrast met zijn tijd, want vanaf het begin ging het niet lekker. Tess begon relatief rustig en voorde na 200 meter het tempo op. De tweede helft van haar race ging sneller dan de eerste helft en met een tijdsverbetering van bijna vier seconden was er een gouden medaille voor de jonge zwemster.

Lars mocht deze sessie ook afsluiten en hij wist op de 100 schoolslag naar de winst te zwemmen. Zijn eerste 50 meter ging langzaam voor zijn doen, maar in het tweede deel wist hij sneller dan ooit te zwemmen en uiteindelijk was Lars maar een kwart tel langzamer dan zijn snelste tijd.

Morgen komen Tess en Lars opnieuw aan de start en dan staan ook Pieter Pijnenburg en Jansje de Ridder ingeschreven. Lars en Pieter zwemmen allebei 400 wisselslag en 200 schoolslag en Lars ook nog de 100 vlinderslag. Voor Tess is er deelname op de 100 schoolslag, 50 en 200 vrije slag. Op dit laatste nummer komt ook Jansje aan de start. Op basis van de inschrijftijden zijn er opnieuw kansen op eremetaal.