Opgericht op 20 mei 1968
 
Voorbeschouwing BZK2022 dag 4

Voorbeschouwing BZK2022 dag 4

De laatste dag van de Brabantse Zomer Kampioenschappen 2022 in Eindhoven begint met de 800m vrije slag, maar hierop is geen deelname. Voor de Biesboschzwemmers is er wel deelname op de 400 wisselslag, 100 en 200 schoolslag, 50 en 100 vlinderslag en als afsluiter de 200 vrije slag. Deze dag komen Tess Vonk, Jansje de Ridder, Lars de Kooter en Pieter Pijnenburg aan de start en opnieuw zijn er kansen op eremetaal.

Evenementspagina

Livetiming

Zondag 22 mei 2022

Inzwemmen 12.00 uur

Wedstrijd 12.30 uur

Pauzes na programma 31 (kort), 35 en 39

Programma 32 400m wisselslag heren senioren open, startlijst

Na de langste afstand zal het programma vervolgd worden met het zwaarste zwemnummer en zeker in het 50 meterbad zal het zwaar zijn. Pieter en Lars komen beide aan de start en Lars zal als eerste het water in mogen duiken. Hij start namelijk in de eerste serie samen met vijf leeftijdsgenootjes. Op basis van de inschrijvingen staat Lars als derde ingeschreven, maar het lijkt er op dat hoe zwaarder het wordt hoe beter Lars is; afwachten dus. In de laatste serie, serie 4, mag Pieter starten en van de acht heren komen er zeven uit Brabant. Pieter staat met zijn 25 meter bad tijd als zesde Brabander ingeschreven.

Programma 34 200m schoolslag heren senioren open, startlijst

Binnen een uur na de loodzware 400 wisselslag staat de 200 schoolslag voor de heren op het programma. Deze keer mag Pieter als eerste van de twee aan de start verschijnen. Pieter staat bij de heren als zevende Brabander ingeschreven, maar helaas zijn er vier Limburgers sneller dan Pieter waardoor hij niet in de snelste serie zal starten. Het doel is een goede 200 meter ‘school’ te zwemmen die vertrouwen geeft voor de toekomst. Lars komt een serie later dan Pieter aan de start en hij mag in baan vier starten. Het verschil met de nummers twee en drie op de inschrijflijst is respectievelijk vijf en negen seconden en degene die als tweede staat ingeschreven komt voor een Limburgse vereniging aan de start. Het zal een zware opgave worden om zijn inschrijftijd te verbeteren, maar dat zal toch het doel zijn.

Programma 35 100m schoolslag dames senioren open, startlijst

Het laatste nummer voor de pauze met prijsuitreiking is de 100 schoolslag voor dames. Tess zal dan deze dag voor het eerst aan de start verschijnen. Een kleine seconde achter Tess staat een Limburgse zwemster ingeschreven en deze heeft ze al eerder dit kampioenschap verslagen, toen op de dubbele afstand. De eerste Brabantse staat op acht seconden.

Programma 37 50m vlinderslag dames senioren open, startlijst

Het tweede nummer voor Tess en ook het tweede nummer na de pauze is de vlinderslag sprint. Tess mag opnieuw in baan vier aan de start verschijnen en is de enige die een tijd in de 31 seconden heeft staan. De eerst volgende zwemster staat ruim twee seconden langzamer ingeschreven. Zal het Tess lukken om een onder de 31 seconden aan te tikken?

Programma 38 100m vlinderslag heren senioren open, startlijst

Het laatste persoonlijke nummer voor de heren is de 100 vlinderslag en opnieuw zal Lars aan de start verschijnen. Na de 400 wisselslag en 200 schoolslag zal de 100 vlinderslag kort duren, maar met zo veel wedstrijdmeters zal het een zware kluif worden. De tijd van Lars is een korte baan tijd en hiermee mag hij toch in de snelste serie aan de start verschijnen. Het podium is niet realistisch, maar als voorbereiding op de Nederlandse Junioren Kampioenschappen wel een mooie gelegenheid om het nummer in een 50 meter bad te zwemmen.

Programma 39 200m vrije slag dames senioren open, startlijst

De dames begonnen de laatste dag persoonlijk en mogen ook afsluiten. Op de 200 vrije slag staan twee zwemsters ingeschreven, namelijk Jansje de Ridder en Tess Vonk. Voor Jansje is het de tweede start tijdens deze ‘Brabantse’ en als ze het net zo goed doet als op de 100 meter kan ze een stuk stijgen in de uitslag. Ze zwemt de 200 ‘vrij’ voor het eerst in een 50 meter bad. Voor Tess wordt het de elfde start en dat zal tijdens de Nederlandse Junioren Kampioenschappen van medio juni eentje minder zijn. Tess mag opnieuw in baan vier het water induiken, zoals ze bijna het hele kampioenschap dit mocht. Het verschil met nummer twee op de inschrijflijst is 3,5 seconden, maar de nummer twee van de 100 meter zal ze zeker in de gaten moeten houden.

De laatste dag zijn er op basis van de inschrijvingen vijf kansen op een medaille, maar alles hangt af van de scherpte van de zwemmers en de krachten van de tegenstanders. Voor Lars en Tess zal het een opluchting zijn als het kampioenschap voorbij is, want ze hebben dan allebei elf keer het water ingedoken en de afstanden variërend van 50 tot en met 1500 meter en ook nog alle slagen.