Opgericht op 20 mei 1968
 
Voorbeschouwing BZK2022 dag 3

Voorbeschouwing BZK2022 dag 3

Na het succes van het eerste weekend van de Brabantse Zomer Kampioenschappen 2022 (BZK2022) zijn er ook in het tweede weekend weer mogelijkheden om medailles te ‘scoren’. Tijdens de derde dag komen Sanne van de Pol, Mandy Swart, Tess Vonk en Lars de Kooter aan de start. Op het programma staan de 200 rugslag, 50 schoolslag, 100 rugslag, 400 vrije slag en 100 schoolslag.

Evenementspagina

Livetiming

Zaterdag 21 mei 2022

Inzwemmen 12.00 uur

Wedstrijd 12.45 uur

Pauzes na programma 21, 25 en 28

Programma 22 200m rugslag heren senioren open, startlijst

De eerste die deze dag aan de start verschijnt is Lars en hij doet dit op de 200 rugslag. Tijdens de Nederlandse Junioren Kampioenschappen 2021 medio december verraste Lars met een goede race en hij staat ook met deze tijd ingeschreven. Er staan 8 jongens junioren 1 en 2 op de startlijst en daarvan komen er twee uit Limburg. Er zullen dus 6 jongens strijden om de 3 medailles en op basis van de inschrijftijden staat Lars vierde.

Programma 23 50m schoolslag dames senioren open, startlijst

Er zijn negen series van de schoolslag sprint en Mandy en Sanne treffen elkaar in de derde serie. Mandy wist tijdens de Nederlandse Masters Kampioenschappen Sanne voor te blijven en dat zal ze nu ook weer willen doen. Sanne wil uiteraard Mandy verslaan. Mandy start in baan 1 en Sanne in baan 3. We zullen ze zien wie de snelste van de twee is. Het podium is helaas te ver weg voor de beide dames, hiervoor is een tijd van onder de 34 seconden nodig. Voor Tess behoort het podium wel tot de mogelijkheden, ze staat namelijk als snelste Brabantse ingeschreven. Het verschil met nummer twee is drie seconden, maar de snelste Limburgse staat 0,6 seconden langzamer ingeschreven.

Programma 25 100m rugslag dames senioren open, startlijst

Het eerste nummer waarop Tess niet als snelste is ingeschreven is de 100 rugslag. De rugslag is haar minst favoriete slag. Tess zal niet in de snelste serie van haar leeftijd maar enkele series eerder. Het doel is om sneller te zijn dan haar inschrijftijd.

Programma 26 400m vrije slag heren senioren open, startlijst

Na de pauze en prijsuitreiking wordt de derde vervolgt met de 400 vrije slag en als eerste mogen de jongens en heren aan de start verschijnen. Lars wist in april in Antwerpen binnen de 5 minuten te finishen en dat zal opnieuw nodig zijn om kans te maken op een medaille. Lars staat als tweede ingeschreven en zal eerder naar achter moeten kijken dan naar voren. Het verschil met de snelste zwemmer is waarschijnlijk te groot om de strijd mee aan te gaan.

Programma 27 400m vrije slag dames senioren open, startlijst

Op de vrije slag behoort Tess wel tot de top van Brabant en Nederland en dus staat ze op de 400 ‘vrij’ als snelste ingeschreven. Het verschil met de tweede zwemster is drie seconden en nummer drie staat ruim 20 seconden achter Tess ingeschreven. Het is afwachten hoe Tess herstelt zal zijn van de 100 rugslag.

Programma 28 100m schoolslag heren senioren open, startlijst

Het laatste persoonlijke nummer van de derde dag is de 100 schoolslag voor de heren en hierop komt Lars aan de start. De 50 meter wist Lars met ruim een tiende verschil te winnen en op de 100 meter is het verschil op de inschrijflijsten ruim vier seconden. Dit is toevallig ook de zwemmer die op de 50 meter kort achter Lars wist te finishen. Voor Lars is het dus afwachten hoe hij herstelt is van de 200 rugslag en 400 vrije slag.

Rond de klok van vijf uur zullen de laatste medailles uitgereikt worden en dan is bekend hoeveel goud, zilver en/of brons er mee naar huis gaan. Op basis van de inschrijvingen zou het drie gouden en een zilveren medaille kunnen zijn, maar zoals bijvoorbeeld op de 200 wisselslag bij de jongens gebeurde zijn er altijd verrassingen mogelijk