Opgericht op 20 mei 1968
 
Voorbeschouwing BZK2022 Dag 2

Voorbeschouwing BZK2022 Dag 2

De tweede dag van de Brabantse Zomer Kampioenschappen 2022 (BZK2022) komt er zes keer een lid van de Biesboschzwemmers op het startblok. Lars de Kooter start drie keer, Tess Vonk twee keer en Jansje de Ridder debuteert tijdens de ‘Brabantse’ op één onderdeel.

Evenementspagina

Livetiming

Zondag 15 mei 2022

Inzwemmen 12.00 uur

Wedstrijd 12.30 uur

Pauzes na programma 11, 15 en 18

Programma 11 1500m vrije slag heren senioren open, startlijst

Het langste nummer van het zwemmen is het eerste nummer van de tweede dag. In de eerste serie vinden we Lars terug en in tegenstelling tot de andere programmanummers wordt het langste nummer op tijd ingedeeld. De tijd van Lars is van eind maart van dit jaar toen hij binnen de 19 minuten wist te finishen. Als we de tijd omrekenen naar een 50 meter bad dan zal een tijd van 19 minuten en ongeveer 30 seconden haalbaar moeten zijn. Lars staat als          tweede ingeschreven.

Programma 12 200m wisselslag dames senioren open, startlijst

De eerste afstand voor Tess deze dag is de 200m wisselslag, waarop ze als snelste staat ingeschreven. Na haar staan drie Limburgse zwemsters binnen twee seconden van Tess. De eerste Brabantse zwemster staat daar iets achter.

Programma 13 50m schoolslag heren senioren open, startlijst

Na de 1500 meter gaat Lars op de schoolslag sprint starten. Op de schoolslag behoort Lars tot de top van Nederland en ook in Brabant. Ondanks de 1500 ‘vrij’ eerder op de middag gaat Lars voor een topklassering. Lars is als snelste ingeschreven en het verschil met de tweede zwemmer is twee seconden.

Programma 17 200m vrije slag heren senioren open, startlijst

De laatste start voor Lars deze middag is opnieuw een vrije slag nummer, namelijk de 200 vrije slag. In Antwerpen zwom Lars een degelijke race, maar er leek meer in te zitten. Het is afwachten of het deze middag sneller gaat aangezien hij al de 1500 ‘vrij’ en 50 schoolslag heeft gezwommen. Lars staat als vijfde Brabantse zwemmer ingeschreven met vier zwemmers van PSV voor hem. Het podium is mogelijk net te ver weg, maar hij zal er zeker voor gaan.

Programma 18 100m vrije slag dames senioren open, startlijst

Op de 100 vrije slag komen er twee zwemsters van de Biesboschzwemmers aan de start. Naast Tess mag ook Jansje de Ridder op dit nummer starten. Het is voor Jansje de eerste start op een Brabants Kampioenschap. Bij de junioren 3 en 4 vinden we Jansje terug in de achterhoede, maar het is afwachten hoe Jansje in een 50 meter bad ‘scoort’ ten opzichte van de andere meisjes. Tess staat in haar categorie als snelste ingeschreven, maar het verschil met nummer twee is minder dan 0,2 seconden. Het verschil met nummer drie is drie kwart seconde. Het belooft dus een mooie race te worden.

De tweede dag van de BZK2022 kunnen er dus diverse medailles behaald worden en misschien nog wel meer dan de eerste dag. Op papier is er kans op 3 gouden en een zilveren medaille. De laatste gouden medailles zijn in 2015 tijdens de BZK gehaald.    

%d bloggers liken dit: