Opgericht op 20 mei 1968
 

Goud begin BZK2022

Eindhoven, 14 mei 2022 ā€“ Een week na de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen is het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion weer de plaats te zijn voor de Biesboschzwemmers. In het Eindhovense zwembad worden dit en volgend weekend de Brabantse en Limburgse Kampioenschappen georganiseerd. Vandaag kwamen Tess Vonk en Lars de Kooter aan de start en met vier medailles was het een succesvolle eerste dag.

Tess stond vandaag op drie onderdelen ingeschreven, namelijk de 100 vlinderslag, 200 schoolslag en 400 wisselslag. Op de eerste twee onderdelen had ze de snelste inschrijftijd van de Brabantse deelneemsters en ze maakte dit ruimschoots waar. Op beide onderdelen wist ze overtuigend naar de winst te zwemmen en op de schoolslag ging er ruim twee seconden van haar persoonlijk record af. Op de 400 wisselslag stond Tess als achtste omdat de zwemsters met een 50 meter bad inschrijftijd eerst werden ingedeeld en vervolgens de 25 meter bad tijden. Vanaf de start nam Tess het initiatief en ondanks een mindere rugslag wist ze bij iedere slagwissel als eerste aan te tikken en uiteindelijk was ze ruim elf seconden sneller dan de nummer twee en hiermee behaalde ze dus haar derde titel van deze dag.

Lars had een minder zwaar programma met de 100 vrije slag en 200 wisselslag en had op basis van de inschrijftijden geen kans op eremetaal. Op de vrije slag opende Lars heel sterk, maar helaas ging de tweede 50 meter iets minder en werd hij zevende bij de junioren 1 en 2. Op de 200 wisselslag stond Lars als tiende ingeschreven met een zijn tijd van juni 2019. In de serie voor Lars werd een snelle tijd op het scorebord gezet en dus lag de lat hoog. Na de rugslag was het verschil op de snelste tijd vijf seconden en het keerpunt van de rugslag naar de schoolslag ging ook nog verkeerd en daardoor leek een podium plaats uit het zicht te verdwijnen. Echter dankzij een hele sterke schoolslag en een super vrije slag wist Lars als tweede Brabantse zwemmer aan te tikken en hierdoor mocht ook hij deze middag naar het podium.

Morgen komen er drie zwemmers aan de start van de tweede dag. Lars opent de dag op de 1500 vrije slag en heeft verder nog 50 schoolslag en 200 vrije slag op het programma staan. Tess mag starten op de 200 wisselslag en 100 vrije slag en op dit laatste nummer zal ook Jansje de Ridder aan de start verschijnen. Opnieuw zijn er diverse kansen op eremetaal.

%d bloggers liken dit: