Opgericht op 20 mei 1968
 

Voorbeschouwing ONMK2022lb dag 4

De laatste dag van de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen 2022 lange baan begint voor de masters van de Biesboschzwemmers met de 800m vrije slag verder is er nog deelname ’s middags op de 200 rugslag, 50 vrije slag, 50 schoolslag en 4×50 wisselslag estafette en er lijken meerdere kansen te zijn op medailles.

Evenementspagina

Livetiming

Zondag 8 mei 2022
Sessie 6
Inzwemmen 8.00 uur
Wedstrijd 9.00 uur
Pauze (+/- 15 min.) na programma 30 en 31

Programma 30 800m vrije slag heren, inschrijflijst, aanvang 9.00 uur
Bij de heren is het zeker dat er twee zwemmers aan de start verschijnen en dit zijn Wouter van der Stelt en Pieter Pijnenburg. Beide kunnen hun eigen clubrecord verbeteren als ze sneller zijn dan tijdens de 1500 meter maar het podium is waarschijnlijk te ver weg. Voor Wouter wel een mogelijk kans als voorbereiding op de 800 meter die hij in Rome (ITA) tijdens het EMK2022 wil gaan zwemmen.

Zondag 8 mei 2022
Sessie 7
Inzwemmen 12.00 uur
Wedstrijd 13.00 uur
Pauze (+/- 15 min.) na programma 38en programma 41

Programma 34 200m rugslag heren, inschrijflijst
De langste afstand van deze middag is de 200 rugslag en bij de heren komt uiteraard Nico Swart aan de start. Nico staat als vierde ingeschreven, maar voor hem staan twee buitenlanders en dus lonkt er een medaille voor hem. Naast de medaille zal het Brabants Masters Record ook een doel zijn. Hiervoor moet Nico ongeveer een seconde sneller zijn dan zijn inschrijftijd. Een mooi doel, wat zeker mogelijk moet zijn.

Programma 35 200m rugslag dames, inschrijflijst
Net als bij de heren lijkt ook bij de dames een medaille tot de mogelijkheden behoren. Annette Wijnja staat bij de 55-plussers als derde ingeschreven en ook bij haar staat er een buitenlandse deelneemster voor haar ingeschreven. Misschien dat ze zelfs kan verrassen met de winst. Naast de medaille moet ook het Brabants Record zeker door Annette verbeterd kunnen worden.

Programma 36 50m vrije slag heren, inschrijflijst
Traditioneel is er veel deelname op de vrije slag sprint en dat is ook dit jaar het geval. Paul Wijnja zal bij de 55-plussers de eer hoog houden namens de Biesboschzwemmers. Paul staat in de middenmoot en zal als doel hebben om binnen de halve minuut te finishen.

Programma 37 50m vrije slag dames, inschrijflijst
Net als op de 100 schoolslag is er ook op de 50 vrije slag deelname van drie dames. In de jongste categorie, de 20-plussers, komen Sanne van de Pol en Mandy Swart aan de start. Voor het podium zal er heel snel gezwommen moeten worden. De snelste inschrijftijd is namelijk iets meer dan 25 seconden. Sanne staat als 28e ingeschreven en Mandy vinden we terug op plaats 53 van de 61! deelneemsters. Bij Marjo Goelema in de categorie, de 50-plussers is de deelname van 16 zwemsters een stuk kleiner. Marjo staat als derde ingeschreven en zal alle zeilen bij moeten zetten om de klassering te behouden.

Programma 40 50m schoolslag heren, inschrijflijst
Het laatste persoonlijke nummer is de 50 schoolslag en bij de heren komt Nico Swart aan de start. Nico staat als 8e van de 15 heren ingeschreven en het doel zal zijn om de klassering minimaal te behouden.

Programma 41 50m schoolslag dames, inschrijflijst
Op de schoolslag sprint komen Mandy, Sanne, Marjo en Annette aan de start en de oudste twee zwemsters hebben al vaak de winst opgeeist en Marjo zal zeker voor de winst moeten gaan en ze zal misschien ook nog wel kijken naar het Nederlandse Record. Annette staat als derde ingeschreven, maar kan naar boven kijken en misschien verrassen. Voor het Nederlandse Record is ze niet kansloos, maar dan moet ze wel de snelste zijn. Sanne staat als 8e en Mandy als 20e bij de 20-plussers ingeschreven en zullen zeker voor een klassering bij de top 10 en 20 respectievelijk gaan.

Programma 42 4x50m wisselslag gemengd, inschrijflijst
Het toernooi wordt afgesloten met de 4×50 wisselslag estafette en dat zal zeker een slijtageslag worden. Iedereen heeft dan al vaak op het startblok gestaan en het is dan nog maar afwachten wat er in de tank zit. Nico, Marjo, Paul en Annette zullen zich nog één keer op moeten laden om een goede race te zwemmen. De vier staan als snelste bij de 200-plussers gemengd ingeschreven, maar het is niet bekend hoe de concurrentie tot de inschrijftijd is gekomen.

Vaak hebben de masters van de Biesboschzwemmers laten zien dat zij de laatste dag nog steeds een hoog niveau halen en het is te hopen dat dit ook in 2022 lukt. Het is toch ruim twee jaren geleden dat er voor het laatst een NMK was en resultaten uit het verleden geven geen garantie voor de toekomst. Voor Wouter, Nico, Paul, Annette en Marjo (?) zal het een mooie voorbereiding zijn op de Europese Masters Kampioenschappen 2022 die in Rome (ITA) gehouden gaan worden. Het EMK begint op 28 augustus en duurt tot 4 september.

%d bloggers liken dit: