Opgericht op 20 mei 1968
 

Annette en Marjo heersen op schoolslag ONMK2022lb

Eindhoven, 7 mei 2022 – De middagsessie van de derde dag stond in het teken van de 50 rugslag, 100 schoolslag, 200 vrije slag en 4×50 vrije slag gemengde estafette. De oogst na een middag zwemmen was 2 gouden medailles, een zilveren en een bronzen medaille. Daarnaast werd ook een Nederlands en drie Brabantse en club masters records gezwommen.

De middag begon met de 50 rugslag en hierop wist Annette Wijnja als derde Nederlandse aan te tikken en als vierde in totaal. Annette wist binnen de 40 seconden te blijven en dit was goed voor een Brabants en club masters record. Ze is in het verleden sneller geweest, maar de rugslag gaat niet lekker. Voor Nico lopen de korte afstanden ook niet naar wens. Hij merkt wel dat hij meer inhoud heeft, maar de snelheid is er niet. Ondanks dit eindigde hij keuring in de middenmoot.

Op de schoolslag kwamen drie dames aan te start, namelijk Mandy Swart, Marjo Goelema en Annette. Mandy zwom voor het eerst de 100 schoolslag in een 50 meter bad en zwom een keurige tijd, ze bleef net boven het clubrecord steken. Marjo stond als snelste ingeschreven in haar categorie, maar had geen idee of dit haalbaar was. Uiteindelijk was Marjo vier seconden sneller dan de tweede zwemster en mag zich dus Nederlands Kampioen noemen. Annette stond net als Marjo als snelste ingeschreven en tijdens de 200 meter verbeterde ze al bijna de Nederlandse records op de 50 en 100 meter. Tijdens de 100 meter bleef ze op de 50 meter op 0,12 seconden van de recordtijd steken, maar de eindtijd was bijna drie seconden sneller dan de oude top tijd. Uiteraard was de eindtijd ook goed voor een Brabants en clubrecord. Ook de tussentijd was een clubrecord. Nico was de enige inschrijving bij de heren en hij wist enkele plaatsen hoger te eindigen dan op de inschrijflijst. Nico eindigde drie plaatsen hoger en hij was tevreden met zijn race op de 100 ‘school’.

De laatste persoonlijke afstand was de 200 vrije slag en hierop kwamen Nadine Scheeve, Wouter van der Stelt en Paul Wijnja aan de start. Nadine en Paul bleven een kleine seconden boven hun snelste tijd uit het 50 meter bad en Wouter was maar 0,01 seconde langzamer dan tijdens de estafette gisteren middag. De opening was iets sneller dan tijdens de estafette, maar helaas verloor hij dit tijd tijdens het tweede deel van de race.

Als afsluiter was de 4×50 vrije slag estafette gemengd bestaande uit Paul, Wouter, Annette en Marjo. Deze vier ‘oudjes’ stonden als derde ingeschreven en zij wisten een plaatsje te stijgen en dus zilver te winnen. Paul bleef binnen de 30 seconden en Marjo zwom exact 30 seconden op de 50 vrije slag. Wouter en Annette zwommen solide tijden en hierdoor wisten zij met een halve seconde verschil het zilver op te eisen.

Al met al was het een succesvolle middag met vier medailles en de diverse records. Morgen is de laatste dag die begint voor Pieter Pijnenburg en Wouter met de 800 meter vrije slag. ’s Middags komen Nico en Annette aan de start van de 200 rugslag en bestaat de rest van de dag uit sprinten. Op de 50 ‘vrij’ komen Paul, Sanne van de Pol, Mandy en Marjo aan de start en vervolgens  op de 50 school Nico, Sanne, Mandy, Marjo en Annette. De middag wordt afgesloten met de 4×50 wisselslag estafette bestaande uit Nico, Marjo, Paul en Annette.

%d bloggers liken dit: